Markovac Našički

Kaznene prijave zbog naleta vlaka na radno vozilo

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Kaznene prijave zbog naleta vlaka na radno vozilo
09.07.2015.
u 12:28
Kazneno su prijavljene tri muške osobe (34, 37 i 42 godina) te jedna ženska osoba (52 godine)
Pogledaj originalni članak

Nešto više od mjesec dana nakon teške prometne nesreće u naselju Markovac Našički, kada su dvije osobe smrtno stradale u naletu vlaka na radno vozilo, policija je izvijestila da su provedenim kriminalističkim istraživanjem došli do sumnje da su četiri osobe počinili kazneno djelo "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti" i kazneno djelo "opasno izvođenje građevinskih radova".

Kazneno su prijavljene tri muške osobe (34, 37 i 42 godina) te jedna ženska osoba (52 godine). – Počinitelji su kao odgovorne osobe tvrtki pri planiranju, koordiniranju i izvođenju građevinskih radova obnove državne ceste D2, kroz naselja Markovac Našički, Jelisavac, Našička Breznica i Koška, postupali protivno propisima zaštite na radu što je za posljedicu imalo težu ozljedu djelatnika s naknadnom smrtnom posljedicom – navode iz policije. 

U željezničkoj nesreći, koja se dogodila 5. lipnja, putnički vlak na relaciji Virovitica – Osijek naletio je na radni stroj koji je ostao na željezničkoj pruzi. Djelatnici su nakon spuštanja željezničkih branika i paljenja signalnog svjetla koji označava nailazak vlaka pokušali se udaljiti s pruge, ali u tome nisu uspjeli. Vlak je tada naletio na radni stroj koji se nalazio na tračnicama. Na mjestu događaja smrtno je stradao 55-godišnjak, dok je 48-godišnjak uslijed zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj županijskoj bolnici Našice.

>> U sudaru vlaka i stroja za asfaltiranje dvojica mrtvih: 'Mahali smo vlakovođi da se pokuša zaustaviti'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.