VIRTUALNI STUDENTSKI KONGRES

Karlo Kolesar ponovno izabran za dopredsjednika studentske i alumni organizacije EPP-a

Foto: EDS
Foto: EDS
Foto: EDS
Foto: EDS
26.07.2020.
u 09:43
Kolesar je javnosti poznat kao agilni studentski aktivist, a od nedavno je savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.
Pogledaj originalni članak

Na trodnevnoj virtualnoj skupštini pod geslom „Europsko javno zdravstvo nakon COVID-19: izazovi i mogućnosti“ održan je Summer University kongres Europskih demokratskih studenata (EDS) na kojem je danas izabrano novo vodstvo najveće studentske organizacije u Europi. Upravo zbog pandemije godišnji kongres nije održan u Bruxellesu nego virtualno putem digitalne platforme. Kongres će završiti sutra izborom radnih tijela za visoko obrazovanje, ljudskih prava i europske politike.

Za dopredsjednika je ponovno izabran Karlo Kolesar, zamjenik predsjednika Hrvatske akademske zajednice (HAZ). Kolesar je javnosti poznat kao agilni studentski aktivist, a od nedavno je savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

EDS je paneuropska studentska organizacija osnovana 1961. koja okuplja 1,6 milijuna studenata organiziranih u 39 članica demokršćanskog i konzervativnog usmjerenja iz 33 europske države. EDS ima status službene studentske i alumni organizacije Europske pučke stranke, a unutar EPP-a raspravljaju i zastupaju pretežito paneuropske, obrazovne i studentske teme. Hrvatska akademska zajednica jedina je članica iz Republike Hrvatske, a osnovana prije 30 godina kao studentska organizacija. Od 2016. je nestranačka udruga studenata i akademskih građana okupljenih oko promicanja obrazovanja i poduzetništva na demokratskim i državotvornim načelima. Njezin predsjednik je prodekan Edward Bernays University Collegea Zdeslav Milas. Alumni organizaciju vodi ugledni oftamolog Ante Barišić, a među istaknutim članovima je znanstvenik prof. dr. sc. Mislav Grgić, donedavni dekan FER-a i član Academia Europaea, europske znanstvene institucije koja okuplja 70 nobelovaca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar rubinet
rubinet
09:57 26.07.2020.

"Za dopredsjednika je ponovno izabran "...tako mlad,a tako čvrst u držanju funkcije...