RODITELJI U STRAHU

Kaos u zadarskim autobusima, tinejdžericama prijete: Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Kaos u zadarskim autobusima, tinejdžericama prijete: Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!
15.09.2020.
u 11:03
Civilna zaštita Grada Zadra prošli je ponedjeljak dobila bezbroj poziva zabrinutih roditelja i građana koji upozoravaju na velike gužve na Liburnijinim linijama te na krajnje bezobrazno ponašanje pojedinih tinejdžera
Pogledaj originalni članak

Civilna zaštita Grada Zadra zadnja dva tjedna pokušava uvesti reda među brojne tinejdžere koji u ranim jutarnjim satima iz prigradskih i drugih naselja dolaze u školu u Zadar. Većina ne poštuje protuepidemijske mjere, ne nose maske, ne održavaju distancu, a kako se na istim linijama voze mnogi umirovljenici, jutarnje gužve u autobusima postale su prava žarišta za širenje virusa. Uza sve to, svojim kolegicama prijete: „Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!”

Civilna zaštita Grada Zadra prošli je ponedjeljak dobila bezbroj poziva zabrinutih roditelja i građana koji upozoravaju na velike gužve na Liburnijinim linijama te na krajnje bezobrazno ponašanje pojedinih tinejdžera, piše Slobodna Dalmacija.

– Početkom prošlog tjedna primili smo više dojava kako je stanje u autobusima neprimjereno te da se stvaraju velike gužva u ono vrijeme kada djeca idu i kad se vraćaju iz škole. Također smo dobili dojave o tome da se tinejdžeri pomalo dokazuju pa zastrašuju svoje kolegice i kolege iz škole. Moram priznati kako je uvođenje reda u gradski prijevoz izazov. Usudio bih se reći da je to čak jedan od najvećih problema koji smo imali – kaže Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra, dodajući kako problem gužvi u autobusima nastaje zbog učenika koji se ''natrpaju'' u jedan autobus te umirovljenika koji ne odustaju od ranojutarnjih odlazaka u grad.

– Vozač ne može otići bez djece, a nema ni ima ovlasti da u autobusu glumi policajca koji će rastjerivati djecu ili pak nekoga neće pustiti u vozilo – objašnjava Lukić.

Kako bi uveli reda u gradskim autobusima, Civilna zaštita grada Zadra uvela je ukupno šest patrola, odnosno 12 pripadnika civilne zaštite koji reguliraju gužvu u javnim autobusima.

– Odmah drugi dan po dojavi građana o gužvi poslali smo tri patrole kako bi prekontrolirali autobuse i priskočili u pomoć vozačima. No početne tri kontrole nisu bile dovoljne pa smo u srijedu poslali još tri, tako da sada, u vrijeme odlaska srednjoškolaca u školu i pri njihovu povratku u autobusima dežura Civilna zaštita. Zbog uvođenja pripadnika CZ unutar autobusa od građana smo krajem tjedna počeli primati pozitivne reakcije, istaknuo je Lukić dodajući kako pripadnici CZ već dvjesto dana rade u tri smjene i kontroliraju provedbu odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 

>> VIDEO Psiholozi: Očekujemo porast tjeskobe i depresije kod mladih

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Ričard
Ričard
11:33 15.09.2020.

Ja san se u tim godinama i to do kraja listopada vozija na biciklu, ali tu nemres tipkati po smartfonu- pa danas vise ne dolazi u obzir.

AA
aabbcc
11:39 15.09.2020.

U Svedskoj su isto vozaci autobusa ugrozeni interesantno nije poznat slucaj da je neki vozac autobusa dobio koronu a citave dane provode u autobusima..Javni prevoz nije bio obustavljen nikada ni 1 minutu i odvija se bez upotreba maski.

ZV
zvezdomor
11:25 15.09.2020.

Penzići ko penzići svud su isti glavni hobi..ranojutarnje gužvanje s radmicima i školarcima u prijevozu