EPILOG

Kanada: Sloveniji ne damo Waltera Wolfa

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Kanada: Sloveniji ne damo Waltera Wolfa
02.07.2015.
u 13:00
Wolf ima pravosudne repove i u Hrvatskoj zbog sumnjive prodaje prostora Karlovačke industrije obuće, ali se nije odazivao
Pogledaj originalni članak

Kanada je odbila Sloveniji izručiti poduzetnika Waltera Wolfa, protiv kojega je podignuta optužnica da je bio posrednik u navodnom davanju mita finske Patrije za prodaju oklopnjaka. Odluku su objasnili time da 10. kolovoza predmet odlazi u zastaru. Kanadska odluka dolazi istovremeno s odlukom finskog prizivnog suda da oslobodi menadžere Patrije sumnje za davanje mita u Sloveniji.

Prema finskim istražiteljima, Wolf – bonvivan, poduzetnik i lobist slovensko-austrijskih korijena i (među ostalim) hrvatskog državljanstva – bio je posrednik za Patrije u Sloveniji, ali i Hrvatskoj s kojom ga vežu duboke veze. Tu su poznanstva s političarima s početka devedesetih, o kojima je govorio u nekoliko intervjua, apostrofirajući Franju Gregurića kao najpozitivnijeg. Iz tog doba su priče o lobiranju za strane banke, kupnja oružja... No vežu ga i pravosudni repovi, kao što je sumnjiva prodaja poslovnog prostora Karlovačke industrije obuće (KIO) u Valjevu te 20 tisuća eura koje su sjele na Wolfov privatni račun.

Sudac Ante Ujević osudio ga je na dvije i pol godine zatvora. Vrhovni sud poništio je tu presudu i 2013. Wolfu se trebalo iznova suditi. Pravdajući se bolešću, nikada se nije odazvao sudskim pozivima.

>> Tko je Walter Wolf - bonvivan s dobrim vezama

>> Janši novo suđenje, ali na ljeto zastara

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
ObrenM
15:13 02.07.2015.

Mozda nije bitno,ali Wolf je pokvareni srbin,koji je prikrio podrijetlo.Gdje je prosao tu trava nije rasla.Umvrijeme nastanka nase domovine imao je potporu vrha nase vlasti.U Zadru je sve popljackao i upropastio,a danas ga vladajuci kod nas podrzavaju,da nebi puno pricao.

MX
Mister X
13:24 02.07.2015.

Pravdajući se bolešću, nikada se nije odazvao sudskim pozivima....... kao i Ježić koji ne mora niti sudu RH. da da obečanih 5milina eura -dokaza... Zamislite "kako bi tek dao Sanaderu njegov-mito" ( sutskim putem ? ) .... koje li sprdačine sa svim skupa !Vidimo nisu svi kao balkanci samo zatvaraj brže bolje sudi sudi svima jel svi smo mi- zna se "banda ili lopine sa balkana <i banke " Naravno ima nas i "poštenih" ?% Branitelja i lažnih, i zločinaca tako da baš i nismo svi isti Hrvati !!!