TRAŽI IZLAZAK IZ KARANTENE

Kakav medeni mjesec: Britanka zahtijeva da se pridruži suprugu zaraženom koronavirusom

Foto: Reuters/PIXSELL
Kruzer u Japanu
Foto: REUTERS
kruzer Diamond Princess
Foto: Reuters/PIXSELL
Kruzer u Japanu
Foto: REUTERS
kruzer Diamond Princess
08.02.2020.
u 08:00
Japanski liječnici su 58-godišnjaka poslali u bolnicu na hitno liječenje dok je njegova supruga prisiljena ostati u karanteni na brodu s 3.700 putnika i članova posade još barem dva tjedna.
Pogledaj originalni članak

Wendy Marshall Steele, novopečena supruga britanskog vozača kamiona dijagnosticiranog s koronavirusom ostala je sama u karanteni na kruzeru nakon što su liječnici odveli njezina supruga u bolnicu i uputila je javnu molbu da joj se dopusti da se pridruži suprugu. 

Naime, Alan Steele (58) jedan je od 64 osobe zaražene koronavirusom na kruzeru Diamond Princess koji je usidren u Japanu. On je bio na medenom mjesecu s 51-godišnjom Wendy Marshall Steele, a sada su zbog zdravstvenih razloga razdvojeni. 

Japanski liječnici su 58-godišnjaka poslali u bolnicu na hitno liječenje dok je njegova supruga prisiljena ostati u karanteni na brodu s 3.700 putnika i članova posade još barem dva tjedna. 

Medicinska sestra preklinjala je vlasti da joj dopuste da bude uz supruga, no odbili su je. 

- Zahtijevala sam da me testiraju. Ne želim da me razdvajaju od Alana - kazala je u razgovoru za medije, prenosi Metro News. 

Karantenu na brodu smiju napustiti samo oni kojima je dijagnosticiran koronavirus, no to nije spriječilo Wendy Marshall Steele da nastavi inzistirati da se nju pusti. 

- Odbrojavam dane sve do trenutka kad ću se moći smijati oko gluposti sa svojim suprugom - kazala je 51-godišnjakinja. 

Podsjećamo, kruzer Diamond Princess s 3.700 putnika i članova posade u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u siječnju u Hong Kongu iskrcao s tog broda.

Video:Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa

​​​​​​​

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zagrebgorica
09:05 08.02.2020.

Nazalost uskoro ce mlada bit sa suprugom.Pitanje je samo kad ce simptomi jer koliko sam shvatila nemoguce je ne zarazit se koronom ako si blizu zarazenoga.