Dubrovnik naplatio prve kazne

Kako očuvati gradove na obali? Divljanje turista mora se zaustaviti, treba uvesti pravila koja će vrijediti svugdje

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Kako očuvati gradove na obali? Divljanje turista mora se zaustaviti, treba uvesti pravila koja će vrijediti svugdje
23.07.2022.
u 20:42
Kako stati na kraj činjenici da je u našim biserima poput Dubrovnika, Splita, Hvara, Šibenika, Zadra onaj dio stanovništva koji se ne bavi turizmom praktički prisiljen živjeti pola godine u infrastrukturnom kaosu, prometnim gužvama i općem neredu koji iza sebe ostavljaju neodgovorni gosti, istražili smo jer ovih se dana aktualiziralo pitanje treba li Hrvatskoj dugoročni i strateški dokument koji bi bio nacionalno obvezujući i koji bi propisivao uvjete i sankcije u turizmu.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
BIVŠI MOSTOVCI O RASKOLU U MOSTU

'Raspudići su otišli iz karijernih razloga, istih onih zbog kojih su i došli u Most'

Marko Vučetić se pita zašto Mariji Selak Raspudić Marin Miletić nije smetao i na listi za Sabor ako joj je sad smetao na listi za EU parlament, Vlaho Orepić drži da je Most u konfliktu s vlastitom idejom i svima oko sebe, Ivana Ninčević-Lesandrić da se stranka više bavi pobačajem nego gospodarstvom, a Ivica Relković da Most ima problem hrabrosti zadnjeg koraka, odnosno hrabrosti ulaska u mogućnost izvršne vlasti i s nekim s kim nije bitno blizak

TRI ZAPADNA ŠAMARA SRBIJI

Božo Kovačević: Vučić nije Tito da može provoditi politiku nesvrstanosti. Srbija sada plaća visoku cijenu

Prvi šamar za Vučića dogodio se prošlog tjedna kada je parlamentarna skupština Vijeća Europe izglasala potporu članstvu Kosova u svojem vijeću. Drugi je šamar predlaganje rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici na kojoj je radilo više država, a treći su sankcije Dodiku i suradnicima, zbog čega se plaće u Republici Srpskoj isplaćuju – na ruke

Ključne riječi


Komentari 53

DQ
Dq
21:00 23.07.2022.

Koliko vidim , stranci kod nas ne čiste za svojim psima , pa su nam šetnice pune nagaznih. Zakaj ? Pa zato kaj znaju da ih ne slijedi kazna . Kad bi negdje pisalo upozorenje da je kazna nekoliko stotina eura, možda bi pomoglo. Ima ih i koji parkiraju svoje glisere i prikolice tamo gdje ne bi trebali , ali nisu oni krivi , koliko mi koji im to dozvoljavamo.

Avatar Asterix
Asterix
21:29 23.07.2022.

Treba nam pristojni i održivi turizam. Onda tek možemo pričati o elitnom turizmu, kapacitetu, kvaliteti, cijenama itd. Ne treba čovjek biti bogat da bi se ponašao kao gospodin. Za one koji se ne ponašaju primjereno, čime podcjenjuju domaćine i druge goste, kazne su sasvim u redu. Paralelno treba raditi i na edukaciji onih koji žive od turizma pa i onih koji žive indirektno od turizma. Reda treba biti, zabaviti se može i u okvirima uljudnog ponašanja.

KO
Kolibri
00:21 24.07.2022.

najjednostavnije a i najkorisnije je okrenuti se poljoprivredi i proizvodnji a turizam ostaviti za ukras