DANAS U VEČERNJEM

Todorić - kako je dječak iz Božjakovine gradio poslovno carstvo

Foto: VL
Todorić - kako je dječak iz Božjakovine gradio poslovno carstvo
19.03.2017.
u 00:01
Večernji list donosi životnu priču Ivice Todorića
Pogledaj originalni članak

Poduzetništvom sam se počeo baviti 1976., a samo sam jedan jedini put išao na godišnji odmor. Budući da sam lovac, jedne godine išao sam u Afriku na dvanaest dana. Na žalost, morao sam se radi posla vratiti sedmoga dana. Tada sam prvi i jedini put bio na nekom drugom kontinentu. Nikad nisam bio ni u New Yorku, ni u Americi, ni u Kini“, govorio je, uz ostalo, Ivica Todorić u intervjuu za Večernji list u listopadu 2010. I tada je Todorić imao poslovnih problema. Stiskale su ga banke, Svjetska i Europska, koje su poslale svoje kontrolore budući da je bilo problema s vraćanjem kredita. Todorić je tada riješio teškoće, međutim, njegova tvrtka nikada nije bila u tako dramatičnom stanju kao danas. Je li širenje kompanije dosegnulo takve razmjere da to ni sam Todorić više ne može kontrolirati?

Među ostalim, Todorić se tada u razgovor za Večernji požalio da nema ni novčića i da sve ulaže, investira. „Kažu: Todorić je bogat! Ja gotovine nemam, jedino što imam su dionice Agrokora, koji ima dionice Konzuma, Leda itd. Nisam uzeo dividendu iz Agrokora, sve što sam zaradio, investirao sam da bih gradio pogone po Hrvatskoj“, govorio je.

>> Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>> Ispovijest sarajevske majke: Kćer mi nazivaju "crnčugom", a meni prijete smrću

>> Prgomet: Imam sedmero braće i sestara, nitko od njih neće raditi u gradskoj upravi

>> Dosje MiG-ovi: U 25 godina uništeno 8 borbenih jednosjeda

>> Vlado Zec: Skoro sam umro kada sam čuo da je stadion prodan za samo dva milijuna

Foto: VL

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

AN
ANTIFA
21:21 18.03.2017.

zamrznuli su staru deviznu štednju, ali za privilegiranog Todorića se našlo 55 milijuna maraka od ZABE. Naravno sve po tada vrijedećim zakonima i privatizacijskim elaboratima.

MA
MarkoKosmicki
21:18 18.03.2017.

nista nebi bilo da nije bilonjegovog oca vrloutjecajnog poloticara u jugi

AN
ANTIFA
21:24 18.03.2017.

I ne treba žaliti narod , dapače osobno se nadam najgorem mogućem scenariju jer ovu naciju samo neka teška katastrofa može izvući iz ideološkog ludila dok ju istovremeno pljačkaju već 26 godina. Ne sjećam se ni jednog jedinog prosvjeda pred tajkunskim kućama, ni građana ni branitelja