30 m visok toranj

Južna Koreja srušila ogromno 'božićno drvce' na granici sa Sjevernom!

Foto: Reuters/PIXSELL
božićno drvce
23.10.2014.
u 08:53
Tijekom božićnih blagdana na čeličnom tornju visine 30 metara palilo se 100 tisuća svjećica od 1971. do 2004. godine.
Pogledaj originalni članak

Južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo je da su razmontirali ogroman toranj okićen u stilu božićnog drvca koji je stajao na granici sa Sjevernom Korejom, piše Reuters koji je objavio i video konferencije za medije glasnogovornika zamjenika ministra obrane.

Iz sigurnosnih razloga Južna Koreja je srušila toranj na vrhu brda blizu zapadne granice sa Sjevernom Korejom. - Srušili smo toranj iz straha za sigurnost ljudi. Prošlo je 43 godine od kada je toranj izgrađen i njegovo stanje je poprilično loše, a na njega je godišnje dolazilo 120 tisuća ljudi, uključujući i mnogo djece - rekao je Wi Yong-seop.

Tijekom božićnih blagdana na čeličnom tornju visine 30 metara palilo se 100 tisuća svjećica od 1971. do 2004. godine. Južna Koreja od 2004. godine nije palila svjećice na tornju jer je Sjeverna tvrdila da služi kao ratna propaganda. Kada je 2010. godine ceremonija paljenja svjećica ponovno održana, Sjeverna Koreja je prijetila da će srušiti toranj. Toranj je bio vrlo posjećena južnokorejska turistička atrakcija. Toranj je razmontiran sredinom listopada.

>>Na granici Sjeverne i Južne Koreje došlo do razmjene vatre

>>Sjeverna Koreja 'dočekala' Papu ispaljivanjem pet raketa

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TH
thekurcula
15:10 23.10.2014.

A kakav to Božić slave Južnokerjanci u oktobru? Jel to po korejskom kalendaru?