Vruće je u Splitu

Jurjević: Kerum na rivi ne diže spomenik Tuđmanu nego sebi!

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Jurjević: Kerum na rivi ne diže spomenik Tuđmanu nego sebi!
28.06.2011.
u 12:33
Prijedlog preimenovanja splitske rive u Obalu dr. Franje Tuđmana i postavljanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku pred Gradskim vijećem bit će 8. srpnja
Pogledaj originalni članak

Splitska oporba, SDP i HNS, protiv su prijedloga da se splitska riva nazove Obala dr. Franje Tuđmana i da se na njezinoj sredini postavi Tuđmanov spomenik. Na sjednici Gradskog vijeća sazvanoj za 8. srpnja bit će protiv.

– To nije odavanje počasti mrtvima nego podizanje spomenika živima, onima koji ga dižu sami sebi, sve u svrhu nadolazećih izbora – ocijenio je Marin Jurjević, predsjednik splitskog SDP-a.

 – Ovo je pokušaj da se otvore teme stare 70 godina i da se opet iracionaliziraju ljudi na sukobima. Bježe od pravih pitanja i pravih odgovornosti – kaže Jurjević koji smatra da za mijenjanje imena rivi treba održati referendum. Ipak, pribojava kako će ih većina gradonačelnika Željka Keruma u Gradskom vijeću nadglasati. Iako se već danima špekulira kako gradonačelnik ima problem s dovoljnim brojem ruku jer mu je jedan vijećnik već duže vrijeme bolestan, Jurjević ne vjeruje da bi sjednica uopće bila sazvana da je tako.

– Vjerojatno ima dovoljno ruku i ovo pitanje namjerava prelomiti preko koljena, kao i do sada – zaključio je Jurjević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

CU
cuma
15:13 28.06.2011.

Spomenik Tuđmanu!?

SO
sotokuco
22:06 28.06.2011.

E Baja Baja, imaš sve, a opet nisi zadovoljan. To ti je prokletstvo, znaš. Pitam mog sina sad, tko je Tuđman, zna. Pitam ga tko je Baja kaže znam, tako zovu jednog cigu. Eto, to je to.

KA
Kamarat
17:00 28.06.2011.

lustracij,lustracija i samo lustracij. i ponovo lustracija