Ekonomista i član SDP-a Ljubo Jurčić nastavlja s kontroverzama

Jurčić: Savjetovat ću Bandića kad pobijedi, prije toga sam neutralan

Foto: Arhiva VL
Jurčić: Savjetovat ću Bandića kad pobijedi, prije toga sam neutralan
18.12.2009.
u 21:30
- Savjetovao sam Tuđmana, često sam bio u kontaktu s Mesićem. Na raspolaganju sam sa svojim znanjem svim hrvatskim predsjednicima, pa ću biti i Milanu Bandiću ako pobijedi, kazao je Jurčić.
Pogledaj originalni članak

- Bandić me pitao hoćeš li mi biti ekonomski savjetnik, a ja sam mu odgovorio; kad budeš predsjednik hoću. Tako je Ljubo Jurčić prepričao razgovor između njega i Milana Bandića koji se tumači kao njegovo okretanje leđa SDP-u i javno davanje podrške Milanu Bandiću, a ne Ivi Josipoviću, koji ga je pobijedio  u unutarstranačkim izborima za predsjedničku kandidaturu.

- Savjetovao sam Tuđmana, često sam bio u kontaktu s Mesićem. Na raspolaganju sam sa svojim znanjem svim hrvatskim predsjednicima, pa ću biti i Milanu Bandiću ako pobijedi, kazao je Jurčić. 

- U kampanji sam neutralan, ne želim sudjelovati u predizbornim aktivnostima za bilo koga, pa ni za Bandića, kaže Jurčić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

KA
kajinx
22:25 18.12.2009.

Jako pohvalno da stalno pišete o Miroslavu Tuđmanu.

OB
-obrisani-
22:33 18.12.2009.

Kako nam ide jasno je i kakvi su nam savjetnici.

OB
-obrisani-
22:08 18.12.2009.

Kad govori o ekonomiji Jurčića je gušt slušat. Ali čim da političku izjavu odmah zasere debelo. Ovo je tipičan primjer. U biti, kad se proanalizira izjava, čovjek nije rekao ništa više od toga da će savjetovati bilo kojeg kandidata koji pobijedi na izborima, ali kad se ista stavi u politički kontekst zaključi se točno ono što je napisao komentator treble. Mislim da Jurčić gadno griješi kad se postavlja kao političar koji se razumije u ekonomiju, umjesto da zauzme čvrst stav vrhunskog ekonomiste u politici. Dok to ne napravi, mnogi će njime brisati pod. Ali da bi to napravio mora zatomiti svoje prevelike ambicije koje ga razaraju kao ipak u suštini dobrog čovjeka i izvrsnog ekonomistu. Ali zato strašno lošeg političara.....