Izvanredna situacija

Juncker na sastanak pozvao šefove država zahvaćenih izbjegličkom krizom

Foto: Reuters/PIXSELL
Jean-Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo
21.10.2015.
u 12:02
"Cilj je sastanka postizanje zajedničkih operativnih zaključaka koji će se moći odmah implementirati", izvijestili su iz Europske komisije
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u nedjelju je na sastanak u Bruxelles pozvao šefove država ili vlada zemalja zahvaćenih izbjegličkom krizom Na sastanak su pozvani šefovi država ili Vlada Hrvatske, Austrije, Makedonije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Tema će biti izbjeglička kriza na "zapadno-balkanskoj" ruti. 

"S obzirom na izvanrednu situaciju u zemljama duž zapadnobalkanske migracijske rute, postoji potreba za većom suradnjom, širim konzultacijama i neposrednim operativnim djelovanjem. Nakon razgovora s više europskih čelnika predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sazvao je za 25. listopada sastanak šefova država ili vlada radi razmatranja izbjegličkih tokova na zapadnobalkanskoj ruti", izvijestili su iz Europske komisije te dodali da će se sastanak održati  od 16.00 do 19.00 po srednjoeuropskom vremenu u Bruxellesu. 

"Nakon sastanka će uslijediti radna večera u sjedištu Europske komisije. Cilj je sastanka postizanje zajedničkih operativnih zaključaka koji će se moći odmah implementirati. Sastanku će prisustvovati šefovi država ili vlada Austrije, Bugarske, Hrvatske, Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Na sastanak su pozvani predsjednik Europskog vijeća, luksemburško predsjedništvo Vijeća Europske unije i visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice, a prisustvovat će mu i predstavnici Europskog potpornog ureda za azil i Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije (FRONTEX)", zaključuju iz Europske komisije. 

>>Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza 

>>Izgorjeli šatori u prihvatnom centru za izbjeglice u Brežicama. Pogledajte video

>>Ako svi podignu zidove – ostaje rumunjska ruta

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BU
bubimima
12:29 21.10.2015.

Već bi bilo i vrijeme da se dogovore o jedinstvenom rješenju, jer bez toga će se i dalje ponavljati nemile i nehumane scene kojima svjedočimo na svim granicama kroz koje izbjeglice prolaze. Samo da se opet sve ne svede na "radnu" večeru kao što je dosada bilo.

VE
Velikogoričan56
13:20 21.10.2015.

Kasni se jako puno s ovim sastankom a i sad će najvjerojatnije biti promašaj jer neće biti dogovora. Koliko vidim još se najbolje slažu hrvatska i Slovenija, Austrija je neutralna a Srbija samo gura sve u Hrvatsku. Dobro su naši napravili što štopaju na granici sa Srbijom i puštaju onoliko koliko mogu dalje transferirati u Sloveniju i nešto u Mađarsku.

RO
rotšild
09:40 22.10.2015.

Ako taj kriminalac ne zatvori granice u Grčkoj mi žurno moramo staviti žicu. Makar kasnimo već mjesec dana.Hrvatskom vladaju tzv. korisni idioti. Korisni su za nekog drugog, na Hrvatsku djeluju razarajuće, apokaliptično.. Živio Orban.