Bivši dekan FER-a

Jovanovićev nasljednik – Tko je novi ministar Vedran Mornar?

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Vedran Mornar
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Jovanović i Mornar
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Vedran Mornar
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Vedran Mornar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Vedran Mornar
11.06.2014.
u 12:30
Poznato je da se godinama zalaže za uvođenje male mature na kraju osnovnoškolskog obrazovanja
Pogledaj originalni članak

Novi ministar obrazovanja je Vedran Mornar, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je od početka uključen u provođenje državne mature. Prije četiri godine bio je kandidat za rektora Zagrebačkog sveučilišta.

Uspješno je surađivao s tri ministra obrazovanja – prof.dr. Draganom Primorcem koji ga je uključio u tim za provođenje državne mature, te njegovim nasljednikom Radovanom Fuchsom. Posebno dobru suradnju, prema informacijama upućenih, ostvario je sa, sada već ministrom u odlasku Željkom Jovanovićem. Ono što je iznenadilo mnoge u akademskim krugovima je da e Mornar odlučio prihvatiti ponuđeno mjesto ministra obrazovanja u trenutku kad mu je ostalo godinu i pol mandata. Sigurno je da u tako kratkom vremenu malo toga može učiniti.

Poznato je da se godinama zalaže za uvođenje male mature na kraju osnovnoškolskog obrazovanja i da uporno inzistira na promjenama koje bi naše učenike, posebice petnaestogodišnjake koji sudjeluju u PISA istraživanjima, približile rezultatski njihovim najuspješnijim vršnjacima. Inače, Mornar je rođen 1959. godine u Zagrebu gdje je s 22 godine diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

>>Varga i Mornar ulaze u Vladu! Odlaze Rajko Ostojić i Jovanović

>>Apsurd obrazovanja: 
U Hrvatskoj 380.000 nezaposlenih, a vapi za IT stručnjacima

>>Vedran Mornar: Državna matura diže razinu obrazovanja

>>Dekan: USKOK nije ništa našao na FER-u, ovo je lov na vještice

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 80

TO
tommyyy
22:10 10.06.2014.

Kao student FER-a koji je iskusio sve ''blagodati'' Mornarova sistema, odgovorno tvrdim da će ovaj potez biti posljednji čavao u lijes hrvatskog školstva.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:38 10.06.2014.

Bit će mu izuzetno teško da bilo što učini dobro nakon Jovanovića. Ioanko je to samo do prijevremenih izbora, kada će biti "OBA SU PALA" ( i onaj crveni na Pantovčaku i ovaj na Markovu trgu)!

PR
prtlje
22:35 10.06.2014.

caca mi je lani umro....i ne doceka zelju svog zivota...Hrvatsku bez Linica i Jovice...