čelnik hčsp

Josipu Miljku prekršajna prijava zbog e-maila s ustaškim pozdravom

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Josipu Miljku prekršajna prijava zbog e-maila s ustaškim pozdravom
19.02.2014.
u 17:27
Općinsko državno odvjetništvo u Kutini je podnijelo Prekršajnom sudu u Kutini optužni prijedlog protiv čelnika HČSP Josipa Miljka i same stranke zbog prekršaja iz iz članka 25. stavka 1. Zakona o suzbijanju diskriminacije, objavljeno je danas na internetskim stranicama DORH-a.
Pogledaj originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Kutini je podnijelo Prekršajnom sudu u Kutini optužni prijedlog protiv čelnika HČSP Josipa Miljka i same stranke zbog prekršaja iz iz članka 25. stavka 1. Zakona o suzbijanju diskriminacije, objavljeno je danas na internetskim stranicama DORH-a.

Odvjetništvo u Kutini je optužni prijedlog podiglo jer je u 10,15 sati 1. prosinca 2013. Josip Miljak, kao predsjednik političke stranke, sa službene e-mail adrese stranke poslao na službenu e-mail adresu ravnateljice Spomen područja Jasenovac Nataše Jovičić, a radi zastrašivanja te vrijeđanja nje zbog neslaganja s njenim uvjerenjem i djelovanjem kao ravnateljice te ustanove, poruku naslova "Vi širite četničku propagandu" i teksta "Takvi kao Vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje Vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja", dok je e-mail potpisao i pozdravom "Za dom spremni". DORH smatra da je time prekršio Zakon o diskriminaciji jer je taj e-mail kod N. Jovičić izazvao osjećaj nelagode kao i osobnog i profesionalnog poniženja.

DORH u priopćenju podsjeća kako je Nataša Jovičić zbog tog maila podnijela kaznenu prijavu protiv osumnjičenog hrvatskog državljanina (1960.) za kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. KZ-a, a sličnu su prijavu podnijele i tri udruge, no da je Općinsko državno odvjetništvo u Kutini,e nakon provedenih izvida, 4. veljače 2013. odbacilo obje kaznene prijave jer je ocijenjeno da iz sadržaja poruke ne proizlaze objektivna obilježja prijavljenih kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju već prekršaja. Slijedom toga izdali su optužni prijedlog.

Istovremeno su u tijeku izvidi radi otkrivanja identiteta pošiljatelja e-maila sa slikom stiliziranog puščanog zrna u letu dostavljenog ravnateljici Spomen područja Jasenovac i petorici djelatnika ove ustanove zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona. 

>> Šef HČSP-a prijeti ravnateljici SP Jasenovac

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

FT
ftahi
20:16 19.02.2014.

Netreba , puno pisati devedesetih je godina početkom agresije na R.H. dobro došao HOS i za Dom Spremni; Predsjednik se Tuđman nije previše opirao paravojnim postrojbama, jer tada nije bilo regularnih postrojbi. Uistinu je Dr.Tuđman bio antifašist , ali nikada nije rekao da su postrojbe HOS-a Ustaška vojska i nije branio našim dragovoljcima ustroj i "Za Dom Spremni- Hrvatska s Hrvatom" puno se kaki. Donijeti Zakon o lustraciji treba i riješit će se ama baš sve, neće biti suđenja, i presuda na gore navedeni račun.

CE
cenzura
19:02 19.02.2014.

Ne vidim elementa prekršaja! No nebi me čudilo da ovi na vlasti počnu slati u zatvor zbog izgovorene riječi. Povijest se ponavlja!

LI
livoguza2
13:09 20.02.2014.

Državno se odvjetništvo "proslavilo" slučajem Perković kojim su u Hrvatskoj uspostavljena dvostruka mjerila: Perković izručen, Mustač ostao doma. Državno se odvjetništvo u cijelosti postavilo uz pravednost NOVE PRAVDE glede pozdrava ZA DOM SPREMNI. Unatoč pravomoćnim sudskim presudama u Kninu i Zagrebu, državno odvjetništvo u slučajevima Šimunić i Miljak opet provodi svoju pravdu, poštuje jedino zakon svoje Partije. Ovakav pravosudni pristup dvostrukih mjerila normalne ljude zabrinjava. Dokle?