S građanima na kavi

Josipović: Ustaška zmija nije općeprihvaćena no ona postoji

Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
Josipović: Ustaška zmija nije općeprihvaćena no ona postoji
14.04.2012.
u 17:25
Dobro je što nacionalistički skup zabranjen, smatra predsjednik no kaže da uvijek postoji i druga strategija.
Pogledaj originalni članak

- I sam sam bio napadan kad sam ustvrdio da postoji ustaška zmija, ona nije općeprihvaćena niti je dio naše dominantne kulture i tradicije, no moramo znati da postoji i biti spremni na nju odgovarajuće reagirati - komentirao je predsjednik Josipović okupljanja u središtu Zagreba, prenosi HRT. Dodao je kako je dobro što je nacionalistički skup zabranjen, no da uvijek postoji i druga strategija.

Nakon susreta S građanima na kavi predsjednik je kazao kako poskupljenja ne može administrativnim putem zabraniti kao ni povećati standard te je dodao da smatra kako treba raditi na povećanju broja zaposlenih i otvaranju novih radnih mjesta.

- Alternativa da su mladi bez posla i ikakve plaće kod kuće ili na burzi, u tom kontekstu treba razumijevati mjere o kojima se govori - komentirao je predsjednik prijedlog ministra Mrsića.

O mogućnosti da vlada utječe na cijenu goriva za 20 lipa Josipović je rekao kako 20 ili 5 lipa nije pitanje puke brojke, već da to utječe na standard i gospodarstvo u cjelini te ako postoji mogućnost, cijene se moraju držati pod kontrolom, što nije uvijek jednostavno.

Više pročitajte u izvornom članku.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr