vjeronauk u školi

Josipović: Svaka sekunda u školi mora se provesti korisno

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Josipović: Svaka sekunda u školi mora se provesti korisno
10.04.2012.
u 15:14
Predsjednik Josipović rekao je da svi učenici moraju imati jednake uvjete u školi
Pogledaj originalni članak

Prijedlog ministra Željka Jovanovića da se vjeronauk u školama održava prvog ili posljednjeg nastavnog sata komentirao je i predsjednik Ivo Josipović.

Rekao je da svi učenici moraju imati jednake uvjete u školi.

– Ne smije se događati da djeca koja ne idu na vjeronauk, da se slikovito izrazim, skiću po dvorištu, odnosno bez sadržaja provode svoje vrijeme u školi. Prema tome očekujem da se na tragu jednakosti i ravnopravnosti za svu djecu organizira nastava na način da svaka sekunda provedena u školi bude korisna – izjavio je Josipović za Media servis, prenose 24 sata.

Na ministrov prijedlog reagirala je i Crkva te je predsjednik HBK mons. Marin Srakić u pismu upućenom premijeru Milanoviću istaknuo da je preporuka o izvođenju nastave vjeronauka protivna pravnom statusu vjeronauka, no da HBK pozdravlja dobru namjeru, odnosno pronalaženje najboljeg rješenja za učenike koji ne pohađaju vjeronauk.

– Smatramo ovakav prijedlog diskriminirajućim s obzirom na 85 posto roditelja i učenika koji upisuju vjeronauk. Istodobno, smatramo preporuku, s predloženim rješenjima, suprotnom navedenim zakonodavnim aktima – piše u pismu mons. Srakića premijeru Milanoviću.

Don Ivan Grubišić za Novi list je rekao da se protivi učenju vjeronauka u školama i smatra da mu je mjesto u crkvenim ustanovama.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 67

Avatar guten_tag
guten_tag
14:42 11.04.2012.

predsjednik bi trebao ponovo pročitati tekst prisege ,koji je potpisao . nije njegov posao da potiče bezakonje i diskriminaciju . djeca koja ne idu na vjeronauk ne mogu ni oni , niti njihovi roditelji niti političari određivati većini njihovo pravo da biraju . za ove ostatke jugo komunističkog režima je najveći trn u oku je katolička crkva koja je : jedina moralna i intelektualna snaga u hrvatskoj i kojoj narod vjeruje .

KO
korisnik2
15:39 10.04.2012.

tako je, borise. nema prodavanja zjaka. tko prodaje zjake, taj ce snositi posljedice. lol.

OB
-obrisani-
16:00 10.04.2012.

svaki dan sve više ljudi uviđa da je to pranje mozga....maloj djeci u obaveznoj Državnoj školi....štetno...nepotrebno.i....loše.... . učiti ih podjeli...mržnji...netoleranciji...od malih nogu.je ..nešto najgore što smo svojoj djeci mogli napraviti...