Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crkva dobila više

Don Ivan Grubišić: Vjeronauku nije mjesto u školama!

'12.12.2011., Split - Don Ivan Grubisic, umirovljeni svecenik i saborski zastupnik, najvece je iznenadenje proslih izbora. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
10.04.2012.
u 10:46

– Crkva je apsolutno privilegirana u odnosu na druge institucije. Vjeronauku je mjesto u crkvenim ustanovama – kaže don Grubišić

– Mislim da je u financijskom smislu Hrvatska u takvoj krizi u kakvoj ona više ne može servisirati slične obveze. Treba pristupiti izmjenama ugovora s Vatikanom, ne samo što se tiče materijalnih davanja nego i svekolikog utjecaja koji Crkva ima na državu i hrvatsko društvo. Crkva je apsolutno privilegirana u odnosu na druge institucije – komentirao je za Novi list don Ivan Grubišić nakon što je ministar Željko Jovanović predložio da se vjeronauk u školama održava prvog ili posljednjeg nastavnog sata.

Grubišić kaže da je Crkva međudržavnim ugovorima dobila više nego što je to normalno u nekoj demokratskoj državi. Protivi se učenju vjeronauka u školama i smatra da mu je mjesto u crkvenim ustanovama.

Cijeli članak pročitajte ovdje. 

Komentara 157

OB
-obrisani-
13:36 10.04.2012.

zeko1 . pišeš velikim slovima a to...nije dozvoljeno...a i nečitko je... . i zato te brišu...a imaju i pravo...

OB
-obrisani-
13:36 10.04.2012.

Isusa je izdao Juda Iškariotski nakon godina provedenih s njim, tako se i Grubišić okrenuo protiv Crkve.

KV
kvatrić
15:59 10.04.2012.

Zveč, antikristi te sad mrze više nego Papu :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije