VEČERNJAKOV OBZOR

Josipović: Socijaldemokratski potezi moraju biti politika Vlade

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Josipović: Socijaldemokratski potezi moraju biti politika Vlade
18.05.2012.
u 17:20
U Obzoru pročitajte ekskluzivni intervju Branimira Pofuka s germanistom, povjesničarom umjetnosti i književnikom Viktorom Žmegačem koji je napokon u 84. godini postao i hrvatski akademik
Pogledaj originalni članak

– Govori se da Hrvatska izdvaja ogroman novac za socijalu, ali Hrvatska ulaže manje od prosjeka EU u socijalne programe. Europska unija izdvaja 27 posto BDP-a, a mi samo 20 posto – ističe hrvatski predsjednik Ivo Josipović u intervjuu Večernjakovom Obzoru pozivajući Vladu da bude socijaldemokratska i prije svih drugih riješi probleme ljudi koji nisu mogli otkupiti stanove i žrtava terorističkih čina u ratu u čijim slučajevima država nije otkrila počinitelje, a nije ni isplatila odštetu pa još traži naknadu sudskih troškova. Josipović tvrdi kako nitko, pa ni Karamarko, nije angažirao obavještajne službe u stranačke svrhe i komentira značaj izbora u HDZ-u za samu stranku, ali i državu u cjelini.

U Obzoru pročitajte ekskluzivni intervju Branimira Pofuka s germanistom, povjesničarom umjetnosti i književnikom Viktorom Žmegačem koji je, premda već dugo član dvije strane akademije, napokon u 84. godini postao i hrvatski akademik. Denis Kuljiš napisao je portret misteriozne Branke Jagar, novoimenovane šefice kabineta Mirele Holy, ministrice zaštite okoliša i prirode, a ugledni pravnik prof. dr. Branko Smerdel piše zašto ministrima, ali nikako i zastupnicima, treba ukinuti kaznenopravni imunitet.

Za Obzor pišu Milan Ivkošić, Borislav Škegro, Ivana Simić Bodrožić, Goran Milić, Branimir Pofuk, Ivica Prtenjača i Denis Derk.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

OB
-obrisani-
19:15 18.05.2012.

.. Tko je OVO birao ? .. Čiji je Josipović predsjednik ?

OB
-obrisani-
19:50 18.05.2012.

Ovaj je postao glasnogovornik SDP stranke od 30 tisuca clanova !!

AB
abendblatt
19:04 18.05.2012.

Josipovicu, kome ti solis pamet?, pa ti prvi nisi nikakav socijaldemokrat, nego si pelcer jedne propale totalitaristicke ideologije, napravi samo analizu, vidjet ces da je tako.