dan pobjede

Antifašisti osnovali ligu i potpisali povelju

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Antifašisti osnovali ligu i potpisali povelju
09.05.2014.
u 17:51
Potpisana je povelja Antifašističke lige kojoj su zadaci: integrirati antifašizam u temelje hrvatskog društva, suprotstavljati se svim manifestacijama nacifašizma, širiti svijest da svaki čovjek ima pravo na slobodan i dostojanstven život i rad...
Pogledaj originalni članak

U povodu Dana pobjede nad fašizmom, predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

Čestitajući Dan pobjede, Josipović je izaslanstvu zahvalio na svemu što čine u čuvanju i promoviranju tradicija antifašističke borbe, podsjetivši kako su tekovine SABA RH oživotvorene i u Domovinskom ratu, a izaslanstvo je Josipovića na susretu upoznalo sa stanjem u udruzi, godišnjim planom aktivnosti na obilježavanju važnih obljetnica te drugim programskim aktivnostima i planovima Saveza.

Mnoge domaće civilne organizacije osnovale su Antifašističku ligu RH čijim je današnjim predstavljanjem obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe. O ligi su govorili predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista, Srpskog narodnog vijeće, Documente i Građanskog odbora za ljudska prava. Potpisana je povelja Antifašističke lige kojoj su zadaci: integrirati antifašizam u temelje hrvatskog društva, suprotstavljati se svim manifestacijama nacifašizma, širiti svijest da svaki čovjek ima pravo na slobodan i dostojanstven život i rad, zalagati se za znanstveno i stručno istraživanje povijesnih događaja te zločina rata i poraća, tražiti od vlasti da štite tekovine antifašizma...

Uoči potpisivanja predsjednik Josipović je izjavio:

- Upravo danas bit će potpisana povelja o osnivanju 'Antifašističke lige Republike Hrvatske' u kojoj će sudjelovati niz udruga i uglednih pojedinaca iz kulturnog i javnog života koji antifašizam prihvaćaju kao temeljno opredjeljenje i platformu na kojoj će se graditi društveni dijalog, solidarnost i kritičko promišljanje realnosti- izjavio je predsjednik SABA Franjo Habulin na kraju susreta.

>> Josipović otvorio novu zgradu goričkog Veleučilišta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

LU
lukabulic
14:01 09.05.2014.

neznam čim se ovi ponose dali -jamama ,bleiburgom ,jasenovcem ili križnim putom-

CB
Conan Barbarin
14:24 09.05.2014.

josipović nastavlja mesićevim stopama...zašto je ukinuto pokroviteljstvo nad komemoracijom u bleiburgu?????

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
14:37 09.05.2014.

Josipoviću još malo i ti odlaziš sa funkcije... Kolektivna nesposobnost SDP-a je i tebe odavno uhvatila...