'Kava s građanima'

Josipović: Ne vidim da bi došlo do prijevremenih izbora

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Josipović: Ne vidim da bi došlo do prijevremenih izbora
10.05.2014.
u 14:11
Očekujem od Vlade da pokrene gospodarstvo jer je to jedini način da izađemo iz ove situacije - istaknuo je Josipović.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović rekao je danas na 'Kavi s građanima' da se prijevremeni izbori raspisuju onda kada to diktira parlamentarna situacija.

- Ovaj trenutak ja ne vidim da je situacija takva da bi došlo do prijevremenih izbora, ali stvar je odnosa u parlamentu, a sve drugo bih nazvao čarobiranjem - izjavio je Josipović. Novinari su predsjednika pitali očekuje li promjenu u parlamentarnoj situaciji nakon izbora za europski parlament. - To je stvar unutarnje demokracije u strankama. Kao predsjednik to ne mogu komentirati - kazao je Josipović, javljaju 24sata.

Osvrnuo se i na najnovije zaduženje Hrvatske, s obzirom da bi se za 20-ak dana trebale izdati državne obveznice, a dug će tada iznositi 67 posto BDP-a. - Zaista imamo ozbiljan problem. Očekujem od Vlade da pokrene gospodarstvo jer je to jedini način da izađemo iz ove situacije - istaknuo je Josipović.

Dodao je i kako bi podržao prijedlog Laburista za otpisivanje duga za oko 300.000 građana.

Predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak putuje u SAD, posjetit će Teksas i Washington te će ići i u Bijelu kuću gdje će se vjerojatno sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

>> Pusić: Ne vidim razloga za prijevremene izbore

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

Avatar pavle27
pavle27
15:21 10.05.2014.

podmukli pokvarenjak

Avatar Becarina
Becarina
14:24 10.05.2014.

Ne bi se ovoga sjetio da nije izborna godina . Kolinda je sada oficijelni kandidat , iduce godine imamo pravu predsjednicu . Ovo je vec dosadno .

AJ
ajmo
14:34 10.05.2014.

Ne vidim ni ja tebe u Banskim Dvorima za koji dan . Pokupiš Perkoviča Joviča i ostalo društvo i kreni na Istok tamo vam je mijesto svima. Kolinda je domoljub i mislim da je zaslužila i više nego mijesto Predsjednika.