đurđevac

Josipović ne odustaje od ocjene ustavnosti zakona o ništetnosti

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Josipović ne odustaje od ocjene ustavnosti zakona o ništetnosti
19.11.2011.
u 14:18
Decentralizacija u Hrvatskoj trebala bi biti puno izraženija, posebno u financijskom smislu, a na tome će morati poraditi nova vlada, koje god ona boje bila, rekao je predsjednik RH
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Josipović u današnjem je posjetu Đurđevcu izjavio kao bi decentralizacija u Hrvatskoj trebala biti puno izraženija, posebno u financijskom smislu, a da će na tome morati poraditi nova vlada, koje god ona boje bila.

Odgovarajući na novinarska pitanja, predsjednik je komentirao budućnost hrvatskog zrakoplovstva.

- General Lovrić ukazao je na najvažnija pitanja oružanih snaga, jedno od njih je zrakoplovstvo. Što se tiče naših borbenih aviona, njihov vijek trajanja je pri kraju i važna je zadaća razmišljati kako urediti zaštitu hrvatskog zračnog prostora. General je spomenuo mogućnost da se to pitanje riješi u suradnji s NATO-om. Zrakoplovstvo je je velika investicija, a mi u okviru svojih mogućnosti moramo naći rješenje. Nitko sretniji od mene ako se pokaže da možemo naći sredstva za autonomno ratno zrakoplovstvo, no morat će se voditi računa da ne uđemo u veliku investiciju koja će za nas biti potpuno neizdrživa, kao što su to učinile neke nama susjedne zemlje – kazao je Josipović.

Kazao je i kako nije odustao od prijedlog za ocjenu ustavnosti zakona o ništetnosti te da će ga podnijeti vrlo skoro.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

OB
-obrisani-
16:51 19.11.2011.

ne kužim kak mu Tadić može odoljeti

Avatar comparator
comparator
03:10 24.11.2011.

Dva ili tri dobra avijona ipak bi trebali no onda nek budu zapadne proizvodnje i to novi.

VE
velikazmija
21:13 26.11.2011.

eskadrila bojna --