o članstvu u EU

Josipović: Na onima koji rade na EU projektima je da još snažnije i čvršće prionu poslu

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Josipović: Na onima koji rade na EU projektima je da još snažnije i čvršće prionu poslu
28.06.2014.
u 16:16
Pogledaj originalni članak

Na putu prema Sarajevu, gdje će danas biti održana komemoracija sto godina od početka Prvog svjetskog rata, predsjednik RH Ivo Josipović posjetio je i Gunju gdje je prokomentirao činjenicu da neki Gavrila Principa slave kao heroja, a drugi kao osobu koja je uzrokovala početak rata.

– To je radi različitog odnosa prema povijesti i povijesnim činjenicama. Ovom prilikom u Sarajevu biti će održan i koncert koji organizira predsjednik Austrije, a kojemu je cilj da se sjetimo kakav je rat strahota te da je prva zadaća nas koji se bavimo politkom osigurati mir svojim narodima, rekao je Josipović.

Prokomentirao je i godinu dana članstva Hrvatske u EU za što je rekao da je bilo dobrih stvari ali propuštenih prilika.

– Prije svega se misli na iskoristivost fondova EU. Međutim, nije kasno jer smo još u rokovima tako da možemo iskoristiti sva ili većinu sredstava. Na onima koji rade na EU projektima je da još snažnije i čvršće prionu poslu, rekao je Josipović dodajući kako je slučaj Peković jedan od slučajeva gdje smo se iscrpljivali dodatno.

– Bilo je tu dobrih poteza, a bitna je stvar i što se Hrvatska pozicionirala kao faktor u EU gdje radi i sudjeluje u svim tijelima. Nažalost, nismo ostvarili konkurentnost i rast gospodarstva što smo ulaskom u EU očekivali da će se dogoditi, rekao je Josipović.

Idućeg tjedna Josipović će ugostiti i plinare i naftaše iz Rusije sa kojima će, zajedno sa ministrom gospodarstva Vrdoljakom, razgovarati o energetskoj politici Hrvatske. –Siguran sam da je nova energetska politika Hrvatske zalog dobre budućnosti Hrvatske. Ipak, naš konačan odgovor ovisit će o strateškim interesima Hrvatske ali i najboljoj ponudi, rekao je Josipović napominjući da nisu najavljeni razgovori o INA-i .

>> Josipović o novcu za žrtve poplava: Riječ je o nedopustivoj situaciji

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

AF
afer
16:44 28.06.2014.

A i njega vadimo iz paštete. Karneksove.

DR
draxy
16:52 28.06.2014.

O Josipoviću svaki dan nekoliko članaka,bez da je išta konkretno izjavio.Pa iz njegove se izjave ne vidi da li je po njemu Gavrilo heroj ili terorist.

HR
hrxxx111
19:06 28.06.2014.

jeeej sad smo sa partizana i ustasa presli na austrougarsku. Sto se tice EU fondova eto u mom mjestu postoji ured u kojem gospoda rade na projektima i izvlacenju love iz EU fondova. Ured postoji siguro 5 godina, mozda i duze i niti jedan jedini projekt NISU napravili