Nepravomoćno

Josip Klemm dobio godinu dana zatvora

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
06.07.2017.
u 12:50
Klemma se teretilo da je kao odgovorna osoba tvrtke Klemm Sigurnost naložio da se raznim tvrtkama plati 90 računa u ukupnom iznosu 2,9 milijuna kuna za usluge koje nikada nisu obavljene
Pogledaj originalni članak

Josip Klemm na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema optužnici, Klemma se teretilo da je kao odgovorna osoba tvrtke Klemm Sigurnost naložio da se raznim tvrtkama plati 90 računa u ukupnom iznosu 2,9 milijuna kuna za usluge koje nikada nisu obavljene.

U obrazloženju presude navedeno je da je Sud nedvojbeno utvrdio odgovornost Klemma koji je kao odgovorna osoba bio dužan voditi poslovanje svoje tvrtke, a isto tako utvrđeno je da plaćene usluge nikada nisu obavljene. Sud je našao niz olakotnih okolnosti Klemmu, među ostalim da je neosuđivana osoba, da je sudionik Domovinskog rata, da je ugledni poslovni čovjek koji vodi tvrtku s više od 1300 zaposlenih, da je predsjednik Udruge specijalne policije, dok mu otegotnih okolnosti nije našao.

Isto tako, u obrazloženju je navedeno da Klemm mora platiti troškove sudskog postupka, a što se tiče oduzimanja imovinske koristi, prema obrazloženju suda ona nije mogla biti oduzeta od tvrtki koje su isporučile račune za neobavljene usluge jer su sve te tvrtke u međuvremenu brisane iz sudskog registra.

Osim što mu je danas objavljena nepravomoćna presuda, zagrebački Županijski sud trebao bi raspravljati i o pravomoćnosti druge optužnice podignute protiv njega. Riječ je o slučaju Cibona, a osim njega optužen je i Ivica Lovrić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

CA
carlo20
13:49 06.07.2017.

Vlasnik indexa Matija Babić je za izvlačenje 2,8 milijuna kuna iz indexa osuđen na rad za opće dobro 2015., Linić je tvrdio da je Babić i više izvukao iz tvrtke. Uglavnom, nakon te presude, Milanović, Ostojić i SDP su za index heroji, a Linić koji je otkrio lopovluk Babića i Milanovićevog brata je izbačen iz SDPa i napadan od indexa. Isti slučajevi Babić i Klemm su dokaz da pravosuđe selektivno rade svoj posao.

DU
Deleted user
13:12 06.07.2017.

Prvostupanjska presuda. Sada slijedi daljnje pravosudno nadmudrivanje, uvjetna i nikom ništa.

ZA
zaokica
13:08 06.07.2017.

cuj uzeo iz svoje firme svoj novac a tko to nemoze uzeti svoj novac