pripremite se

Još danas toplo, a sutra nova promjena vremena - najhladniji tjedan u rujnu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Još danas toplo, a sutra nova promjena vremena - najhladniji tjedan u rujnu
23.09.2018.
u 10:14
U ponedjeljak na kopnu slijedi nova promjena vremena koja će nam donijeti kišu i jak sjeverni vjetar. Uz sve to, stići će i hladniji zrak pa će već u ponedjeljak, ali osobito od utorka, biti hladnije
Pogledaj originalni članak

Iskoristite današnji dan na otvorenom, jer po prognozi Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda, nedjelja će nam biti pretežito sunčana, no, već sutra stiže zahladnjenje i najhladniji tjedan u rujnu.

Ponedjeljak će nam donijeti kišu i jak sjeverni vjetar, ali i hladniji zrak. Na moru će sutra biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će umjerena, jaka pa i olujna bura.  U Srijedu nas očekuje hladno jutro jer, prema prognozi DHMZ-a, trebali bi se probuditi na niskih pet stupnjeva Celzija. No uz pretežito sunčano vrijeme. 

Po podacima Meteoalarma, za ponedjeljak je za Istru i Primorje te posebno Velebitski kanal zbog vjetra izdano upozorenje, i to za Istru i Primorje narančasto, a za područje Velebitskog kanala crveno. Ističu kako će vremenske prilike na tom području biti opasne i upozoravaju stanovnike i posebno pomorce na oprez.

Pogledajte i video Razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Brankom Grisogonom o klimatskim promjenama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DH
dalibor.hren
18:57 23.09.2018.

Počekajte srijedu i onda nam recite kako je bilo u ponedjeljak i utorak!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
23:47 23.09.2018.

Na istoku jaka naoblaka jer uskoro stiže " radosna vest " !