Novi detalji

Pucnjava u Petrinji: Šik je imao 2,28 promila alkohola, pronađen TNT

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pucnjava u Petrinji: Šik je imao 2,28 promila alkohola, pronađen TNT
07.06.2017.
u 12:13
Policija je do njegove kuće u Ajdovšćinskoj ulici u Petrinji pristigla nakon što je Šik verbalno prijetio i napao svoju 48-godišnju suprugu, pri tome ju i lakše ozlijedivši
Pogledaj originalni članak

Policija je objavila detalje jučerašnje pucnjave u Petrinji u kojoj je 58-godišnji Johan Šik ispred svoje kuće i na ulici ispalio više od stotinu hitaca, čime je u opasnost doveo okolne stanare te policajce koji su na njegovu adresu pristigli zbog ranije dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji.  

Policija je do njegove kuće u Ajdovšćinskoj ulici u Petrinji pristigla nakon što je Šik verbalno prijetio i napao svoju 48-godišnju suprugu, pri tome ju i lakše ozlijedivši. Supruga je pozvala policiju, a 58-godišnjak je zatim iz automatske puške koju je nezakonito posjedovao, u zrak ispalio više od stotinu hitaca, ugrozivši stanare i pristigle policajce. Policajci su se zatim povukli i pozvali Interventnu jedinicu policije koja je u kući, uz sredstva prisile, savladala i uhitila Johana.

Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,28 promila, a pretragom njegovog doma i drugih prostorija pronađeno je 195 komada raznog streljiva, 100 grama eksploziva TNT-a, detonatorska kapisla sa sporogorećim štapinom, nož i pet praznih okvira za automatsku pušku, a što je zajedno s automatskom puškom oduzeto. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zatim nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje, predan u pritvor.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LI
liliZG
14:40 07.06.2017.

oružje oduzeti i uništiti.

MR
mrkiii
09:11 08.06.2017.

Za mjesec dana kad izađe iz pritvora opet ćemo trpiti njegov teror kao i prošlih 15 godina od kad se doselio...