VOZAČI, OPREZ!

Jesu li vam vjetrobranska stakla očišćena od leda? Moglo bi vas skupo košati ako nisu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Ilustracija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Ilustracija
14.01.2020.
u 18:30
Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisano je da je vozač dužan prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla te snijeg ili leda s vozila
Pogledaj originalni članak

Za čak 1000 kuna "lakši" mogli bi biti vozači koje policija zaustavi sa zaleđenim vjetrobranskim staklom. Naime, upravo toliko iznosi kazna koju zakon propisuje za neočišćena vozila, a podsjetili su na to iz PU međimurske najavivši za sutra i novi pojačan nadzor.

- Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u srijedu, 15. siječnja 2020. godine od 7,30  do 9,30 sati na području Policijske uprave međimurske uz redovnu službu provodit će pojačan nadzor prometa vozila, posebice teretna i njihova priključna vozila koja imaju zaleđena vjetrobranska stakla te nisu očišćena od snijega ili leda. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisano je da je vozač dužan prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla te snijeg ili leda s vozila - priopćili su iz PU međimuske.

 

VIDEO Led joj pao na auto i razbio vjetrobran

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JU
jurajuric120
19:18 14.01.2020.

nemaju više kaj zmišljavati pa buju sad zbog stakla kažnjavali. nek idu kažnjavat u Pribislavec, Kuršanec itd... ove pijane brazilce koji nemaju vozačke i auti im nisu registrirani. ove naše zlatne to jest ugljane manjine. nemaju muda uči u ta sela da ne dobe po fanfuri svi skupa, a glume face pa budu normalne ljude kažnjavali.