Promo

Jeste li za to da se na referendumu promijeni članak 6. stavak 5. Ustava RH?

Jeste li za to da se na referendumu promijeni članak 6. stavak 5. Ustava RH?
VL
Autor
PR Članak
05.05.2019.
u 18:07
Izjašnjavanje birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske o potrebi raspisivanja referenduma o pitanju iz točke 1. ove Odluke odvijat će se od 12. svibnja 2019. god. do 26. svibnja 2019. godine.
Pogledaj originalni članak

ORGANIZACIJSKI ODBOR ZA IZJAŠNJAVANJE BIRAČA O POTREBI DA SE ZATRAŽI RASPISIVANJE REFERENDUMA O PRIJEDLOGU IZMJENE ČLANKA 6. STAVKA 5. USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE NA NAČIN DA SE ZABRANI FINANCIRANJE POLITIČKIH STRANAKA IZ SREDSTAVA DRŽAVNOG PRORAČUNA I SREDSTAVA PRORAČUNA JEDINICA MJESNE, LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE

Zagreb, 2. svibnja 2019.

Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma na temelju članka 8b. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave (NN 33/96, 92/01, 44/06, 58/06, 69/07, 38/09, 100/16, 73/17) donosi

O D L U K U

da se pristupi izjašnjavanju birača o potrebi raspisivanja referenduma 1. Pristupa se izjašnjavanju birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske o potrebi raspisivanja referenduma o pitanju: „Jeste li za to da se na referendumu promijeni članak 6. stavak 5. Ustava Republike Hrvatske na način da glasi:

Zakonom se uređuje položaj i financiranje političkih stranaka. Zabranjeno je financiranje političkih stranaka iz sredstava državnog proračuna i sredstava proračuna jedinica mjesne, lokalne i područne (regionalne) samouprave.“?

ZA                                                                                     PROTIV

2. Izjašnjavanje birača upisanih u popis birača Republike Hrvatske o potrebi raspisivanja referenduma o pitanju iz točke 1. ove Odluke odvijat će se od 12. svibnja 2019. god. do 26. svibnja 2019. godine.

3. Ova Odluka objavljuje se u dnevnom tisku i drugim sredstvima javnog priopćavanja.

Članovi Organizacijskog odbora:
Denis Martinić, v.r.
Damjan Vucelić, v.r.
Lovre Crvelin, v.r.
Želimir Schauer, v.r.
Goran Nikolić, v.r.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr