poticaj na džihad

Jemenska Al-Qa'ida nudi nagrade za smaknuća Amerikanaca

Foto: AFP/PIXSELL
Jemenska Al-Qa'ida nudi nagrade za smaknuća Amerikanaca
31.12.2012.
u 07:58
Za ubojstvo veleposlanika teroristi su spremni platiti s tri kilograma zlata vrijednog 160.000 dolara
Pogledaj originalni članak

Ogranak Al-Qa'ide u Jemenu ponudio je više desetaka tisuća dolara onome tko je voljan smaknuti američkog veleposlanika u Sani ili bilo kojeg američkog vojnika u toj zemlji, javlja AP.

Za ubojstvo veleposlanika teroristi su spremni platiti s tri kilograma zlata vrijednog 160.000 dolara, dok je ''glava'' svakog vojnika procijenjena na 23.000 dolara. Cjenik je postavljen na internetskim stranicama pripadnika terorističke organizacije, a navodi se i na audiosnimku koju je producirao ogranak Fondacija Al Malahem. Nagrade vrijede sljedećih šest mjeseci, a teroristi ističu da su ih ponudili kako bi ''muslimane potakli na džihad''.

Prema Washingtonu, jemenska Al-Qa'ida najopasniji je ogranak ove terorističke organizacije koji je sve donedavno južni dio države držao pod svojom kontrolom. Iako su ga američke snage prošle godine uspjele vratiti, ekstremistički napadi na njihove snage i dalje su učestali.

>>U sukobu vojnika i Al-Qa'ide u Jemenu najmanje 26 mrtvih

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
vidum
18:19 01.01.2013.

Valja razmisliti. Ovo mi se čini kao spajanje korisnog s korisnim.