"hangover"

Jedrilica se nasukala kod Milne, nema ozlijeđenih

Foto: MPPI
jedrilica
Foto: MPPI
jedrilica
Foto: MPPI
jedrilica
Foto: MPPI
jedrilica
30.07.2014.
u 14:55
Nije primijećeno onečišćenje mora i morskoga okoliša
Pogledaj originalni članak

Jedrilica se nasukala kod Milne zbog jakog nevremena, no nitko nije ozlijeđen, izvijestili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Jedrilica je oštećena, ali nije primijećeno onečišćenje mora i morskoga okoliša.

Jutros u 4.26 sati djelatnici Lučke ispostave Hvar zaprimili su dojavu o nasukanju jedrilice na hridi otoka Hvara. Djelatnici su na rtu Kovač pronašli jedrilicu naziva Hangover dužine 14,85 metara, hrvatske zastave, u vlasništvu domaće pravne osobe bočno nasukanu na otočke hridi, na kojoj se tada nalazio neozlijeđeni skipper M. M. Ovaj njemački državljanin izjavio je da je jahta bila privezana u uvali Majerovica nedaleko nasukanja, te je vjerojatno, uslijed jakih udara vjetra popustio vez i jedrilica je odnesena do stijena gdje se nasukala. Na jedrilici u trenutku nesreće nije bilo posade.

Jahta je "zaradila" rupu na desnom boku u širini od 10 centimetara u razini morske površine kroz koje ulazi more, stoga su djelatnici Ispostave pozvali u intervenciju djelatnike Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Hvar koji su ispumpavali more tijekom postupka krpanja rupe, kako bi se jedrilica osposobila za odsukavanje i tegalj. Uz pomoć plovila Nautičkoga centra Hvar jedrilica je u 7 sati uspješno odsukana.

>> Slovenska jahta nasukala se kod otoka Unija

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.