NAŠLI IM SKLADIŠTE I U NJEMU GOTOVO ŠEST TONA DUHANA

Jednog sudac odbio pritvoriti, za drugim raspisana potraga

Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
28.10.2020.
u 08:39
Cijeli "projekt" oni su dobro osmislili pa su  prvo unajmili samostojeći skladišni prostor , a zatim kupili stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. rezalicu.
Pogledaj originalni članak

Hoće li 38-godišnjak koji se sumnjiči za krijumčarenje  duhana ipak završiti u istražnom zatvoru, trebalo bi se znati uskoro. Naime, tužiteljstvo je tražilo da ga se pritvori zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac  istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici to je odbio pa se tužiteljstvo žalilo. Žalba im je usvojena pa je spis vraćen sucu istrage na ponovno odlučivanje.

A 38- godišnjak se sumnjiči da je od rujna do 21. listopada 2020. zajedno s 24-godišnjakom koji je trenutačno nedostupan dogovorio da će nabavljati radi preprodaje veće količine duhana. Cijeli "projekt" oni su dobro osmislili pa su  prvo unajmili samostojeći skladišni prostor , a zatim kupili stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. rezalicu. Kada su pribavili sve što im je trebala za "posao" sumnja se da su od nepoznate osobe  na ilegalnom tržištu kupili veće količine duhana u listu te ga rezali i usitnjavali, a zatim ga, kako se sumnja,  bez zaštitnih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske pakirali u crne PVC vreće ili u manje krivotvorene PVC vrećice jednog proizvođača i preprodavali ga drugim osobama na području Zagreba, Samobora i šireg područja Republike Hrvatske.

Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA
Foto: PU ZAGREBACKA

"Posao" su im prekinuli  carinici koji su ih 21. listopada otkrili njihovo skladište i u njemu stroj za rezanje i usitnjavanje duhana (rezalica), trinaest komada noževa, vagu, dvije ledenice preuređene za ovlaživanje duhana, 6270 kilograma duhana u listu i 715 kilograma sitno rezanog duhana, sve bez zaštitnih markica nadležnog ministarstva.

Pretragom obiteljske kuće u kojoj boravi prvoosumnjičenik pronađen je stroj za punjenje cigareta tzv. punilica; 145 komada PVC vrećica oznake jednog proizvođača ispunjenih sitno rezanim duhanom ukupne težine oko 40 kilograma; 107,8 kilograma sitno rezanog duhana; 103 komada cigareta s oznakama jednog proizvođača ručno punjenih sitno rezanim duhanom, sve bez nadzornih markica nadležnog ministarstva; pet kartonskih kutija s natpisom jednog proizvođača i kartonska kutija s natpisom drugog proizvođača.

Sve nađeno je oduzeto,  sumnja se da je državni proračun oštećen za oko 100.000 kuna. Stariji muškarac je priveden, dok je za mlađim raspisana potraga.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.