protuvladini prosvjedi

Jedan muškarac preminuo tijekom nemira na Kubi, više osoba ozlijeđeno

Foto: ALEXANDRE MENEGHINI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
People gather in front of police during protests against and in support of the government, in Havana
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Police run during protests against and in support of the government, in Havana
Foto: MARIA ALEJANDRA CARDONA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Emigres in Little Havana react to reports of protests in Cuba against the deteriorating economy
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Members of an exiled Cuban community in North Bergen react to reports of protests in Cuba
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Members of an exiled Cuban community in North Bergen react to reports of protests in Cuba
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Members of an exiled Cuban community in North Bergen react to reports of protests in Cuba
14.07.2021.
u 10:04
Prosvjedi su izbili u nedjelju širom te komunističke zemlje zbog duboke ekonomske krize i porasta broja slučajeva covida-19
Pogledaj originalni članak

Jedan je muškarac umro, a nekoliko građana i pripadnika osiguranja ozlijeđeno je tijekom prosvjeda u predgrađu Havane u ponedjeljak te su prebačeni u bolnicu, objavila je u utorak državna Kubanska novinska agencija.

Vijest je prva službena potvrda smrtnog slučaja tijekom nemira i prosvjeda na Kubi koji su izbili u nedjelju širom te komunističke zemlje zbog duboke ekonomske krize i porasta broja slučajeva covida-19.

Kubanska novinska agencija priopćila je da su "organizirane skupine antisocijalnih i kriminalnih elemenata" pokušale doći do policijske postaje predgrađa La Guinere, s ciljem napada na njezine dužnosnike i oštećenja infrastrukture.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

HO
homophob
10:36 15.07.2021.

Rusi osloboditelji kazu nekome da se ne mjesa u tuda nacionalna pitanja! Oslpbodili vise od pola Finske, pola Poljske, Prusiju, Balticke drzave, Krim i dio Ukrajine, Moldaviju, Azerbadzan, Sibir, bili i na Aljasci. Sto im doslo pod ruku sve oslobodili, domicilne narode istrijebili ili protjerali naselili Ruse pa onda proveli referendume jer mrtvi i raseljeni sirom svijeta nemaju mogucnost glasa.

RA
radijatori
11:34 14.07.2021.

A zašto se napaćenom kubanskom narodu ne bi omogućilo da živi u slobodi i demokraciji, da mu Amerika preuzme sve resurse i proizvodnju, da dođu američki prodajni centri, da se nezdravo hrani i da se deblja, da živi na dug, da ima izbor kakvu će zdravstvenu skrb imati, a ne ovu propisanu državnu jednaku za sve? I, last, but not least, da rade povorke ponosa i mijenjaju djeci spol. Da se izmisli stotine i stotine manjina, evo odokativno: žene, crnci, mulati, kreoli, 77 (najmanje) džendera, Galicijci, Katalonci, Kastiljanci, Dominikanci... i da svi oni nasilno prosvjeduju za svoja prava. Ukratko, da budu u tijeku s modernom, Soroševom ljevicom, a ne da žive u ovom staromodnom socijalizmu, jer napredak se ne može spriječiti. Taj režim, ako sam ne padne od ovih krajnje spontanih prosvjeda, treba srušiti kao u Libiji, i zamalo kao u Siriji, i Kubom će, kao i tamo, teći med i mlijeko.

DU
Deleted user
10:28 14.07.2021.

Placenici CIAe.. scenarij ko u ukrajini,gruziji itd..