SVEĆENIK POD ISTRAGOM

Javnost zgrožena: Dijete staro šest tjedana preminulo nakon rituala krštenja

Foto: Pixabay
Javnost zgrožena: Dijete staro šest tjedana preminulo nakon rituala krštenja
05.02.2021.
u 13:58
Dijete staro šest tjedana u ponedjeljak je tijekom krštenja u rumunjskom gradu Suceava dobilo srčani zastoj i odmah je prevezeno u bolnicu, no nekoliko sati je preminulo
Pogledaj originalni članak

Pravoslavna crkva u Rumunjskoj pod povećalom je javnosti nakon što je jedna beba preminula zbog obreda krštenja u kojem se djeca uranjaju u posvećenu vodu.

Dijete staro šest tjedana u ponedjeljak je tijekom tog rituala dobilo srčani zastoj i odmah je prevezeno u bolnicu, no nekoliko sati je preminulo. Obdukcija je utvrdila da je dijete umrlo zbog vode u plućima.

Tužitelji su odmah otvorili slučaj protiv svećenika iz grada Suceava gdje se održalo krštenje.

Pokrenuta i je peticija kojom se traže promjene u obredu krštenja.

Rumunji su kritizirali zastarjeli obred krštenja i traže da se taj ritual ukine te su prozvali tvrdoglavima one koji misle kako je to volja Božja.

Lokalni mediji izvijestili su o još nekoliko sličnih incidenata tijekom proteklih godina, piše Daily Mail.

Glasnogovornik crkve Vasile Banescu predložio je svećenicima da umjesto uranjanja u vodu djecu ubuduće poprskaju vodom po čelu. Međutim, nadbiskup Teodosie taj je prijedlog odbio i rekao je kako se ritual neće mijenjati.

U obredu krštenja rumunjske crkve dijete se tri puta uranja u svetu vodu, a svećenik u tim trenucima djetetu drži začepljen nosi kako ne bi disalo pod vodom, a krštenje je kod Rumunja jedan od najvažnijih sakramenata i ono se slavi jednako kao i vjenčanje sa stotinama gostiju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Cornelius
Cornelius
16:34 05.02.2021.

Od kad vlahi imaju svećenike? Svećenik je školovana, prosvećena i civilizirana osoba, a ova njihova sekta ima obične popove.

VI
vidum
08:44 06.02.2021.

Dijete umrlo od korone, kao i svi ostali u zadnjih godinu dana.

PE
perisimo
21:11 05.02.2021.

Pravoslavni debili