Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEĆENIK POD ISTRAGOM

Javnost zgrožena: Dijete staro šest tjedana preminulo nakon rituala krštenja

pravoslavno krštenje
Pixabay
05.02.2021.
u 13:58

Dijete staro šest tjedana u ponedjeljak je tijekom krštenja u rumunjskom gradu Suceava dobilo srčani zastoj i odmah je prevezeno u bolnicu, no nekoliko sati je preminulo

Pravoslavna crkva u Rumunjskoj pod povećalom je javnosti nakon što je jedna beba preminula zbog obreda krštenja u kojem se djeca uranjaju u posvećenu vodu.

Dijete staro šest tjedana u ponedjeljak je tijekom tog rituala dobilo srčani zastoj i odmah je prevezeno u bolnicu, no nekoliko sati je preminulo. Obdukcija je utvrdila da je dijete umrlo zbog vode u plućima.

Tužitelji su odmah otvorili slučaj protiv svećenika iz grada Suceava gdje se održalo krštenje.

Pokrenuta i je peticija kojom se traže promjene u obredu krštenja.

Rumunji su kritizirali zastarjeli obred krštenja i traže da se taj ritual ukine te su prozvali tvrdoglavima one koji misle kako je to volja Božja.

Lokalni mediji izvijestili su o još nekoliko sličnih incidenata tijekom proteklih godina, piše Daily Mail.

Glasnogovornik crkve Vasile Banescu predložio je svećenicima da umjesto uranjanja u vodu djecu ubuduće poprskaju vodom po čelu. Međutim, nadbiskup Teodosie taj je prijedlog odbio i rekao je kako se ritual neće mijenjati.

U obredu krštenja rumunjske crkve dijete se tri puta uranja u svetu vodu, a svećenik u tim trenucima djetetu drži začepljen nosi kako ne bi disalo pod vodom, a krštenje je kod Rumunja jedan od najvažnijih sakramenata i ono se slavi jednako kao i vjenčanje sa stotinama gostiju.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Cornelius
Cornelius
16:34 05.02.2021.

Od kad vlahi imaju svećenike? Svećenik je školovana, prosvećena i civilizirana osoba, a ova njihova sekta ima obične popove.

VI
vidum
08:44 06.02.2021.

Dijete umrlo od korone, kao i svi ostali u zadnjih godinu dana.

PE
perisimo
21:11 05.02.2021.

Pravoslavni debili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije