Zbog korupcije

Janezu Janši prijeti dvogodišnja zatvorska kazna

Foto: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL
Janezu Janši prijeti dvogodišnja zatvorska kazna
28.05.2013.
u 11:58
Sumnja se da je Janša bio jedan od petorice umiješanih u podmićivanje pri nabavi oklopnih vozila za slovensku vojsku od finskog proizvođača Patria
Pogledaj originalni članak

Bivši slovenski premijer Janez Janša mogao bi se suočiti s dvogodišnjom zatvorskom kaznom. Sumnja se da je Janša bio jedan od petorice umiješanih u podmićivanje tijekom nabave oklopnih vozila za slovensku vojsku od finskog proizvođača Patria, piše Al Jazeera.

Slovenski državni tužitelj Andrej Ferlinc, iznoseći završne riječi tužiteljstva na suđenju zbog afere Patria, koje traje više od godinu dana, izjavio da je Janša za premijerskog mandata od 2004. do 2008. godine, kada je nabavljeno 135 oklopnih vozila vrijednosti 278 milijuna eura, prihvatio "u najmanju ruku obećanje da će mu za to biti isplaćena nagrada", što se u slovenskom zakonodavstvu smatra koruptivnim činom.

Osim zatvorske kazne državni tužitelj zatražio je i novčanu kaznu za bivšeg premijera u iznosu od 37 tisuća eura.

Zatražio je i kaznu od 22 mjeseca zatvora za navodne Janšine pomoćnike vojnog časnika Slovenije Antona Krkoviča i poduzetnika Ivana Črnkoviča.

Janša, koji od početka procesa tvrdi da su afera i suđenje politički motivirani kako bi se uklonio iz politike, prijedlog tužiteljstva ocijenio je apsurdnim.

Suđenje će biti završeno najkasnije sredinom lipnja jer se očekuju još dvije rasprave, tijekom kojih će završne riječi iznijeti optuženi i njihovi pravni zastupnici.

'Nezaposlenost je visoka. Korupcija ostaje veliki problem'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.