Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Economist o RH:

'Nezaposlenost je visoka. Korupcija ostaje veliki problem'

'08.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
24.05.2013.
u 15:12

U čanku pod nazivom ''Nova članica Europske Unije sa starim ekonomskim brigama'' te Economist piše kako Hrvatska 1. srpnja, ulazi u EU, ali da većina Hrvata baš i nije raspoložena za zabavu

\'\'Nakon 12-godišnjih priprema zemlja će se 1. srpnja priključiti Europskoj Uniji. Strani dostojanstvenici doći će nazdraviti 28. članici EU i gledati vatromet...Problem je što većina Hrvata nije raspoložena za zabavu \'\', piše The Economist u članku o Hrvatskoj pod naslovom \'\'Nova članica Europske Unije sa starim ekonomskim brigama\'\' koji je objavio u svom tiskanom izdanju

The Economist dodaje kako takvo raspoloženje većine Hrvata nije ništa čudno i navodi da je gospodarstvo zemlje od 2009. ili u padu ili stagnaciji.

\"Ove godine očekuje se da će BDP pasti za 0,3 posto. U 2008. nezaposlenost je iznosila 13,4 posto, a ove će godine vjerojatno premašiti 20 posto.Kao i drugdje, nezaposlenost među mladima, prilično je visoka. Korupcija ostaje veliki problem. U 2008. izravna strana ulaganja dosegnula su vrhunac od 4,2 milijarde eura, dok su prošle godine iznosila svega 624 milijuna eura\'\', piše The Economist koji navodi i kako se Hrvatima godinama govori da će im biti bolje u EU, ali da sada predsjednik Josipović kaže kako su Hrvati realisti koji shvaćaju da im sam čin ulaska u EU neće donijeti magičnu formulu za oporavak gospodarstva. 

>> Bild opet o Hrvatskoj: Ovo su najsretniji Hrvati u Europi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije