STRANAČKI IZBORI

Jandroković: U HDZ-u nema puno Plenkovićevih kritičara, izbori će pokazati koliko ih je

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Sastanak predsjednika COSAC-a - Gordan Jandroković
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Sastanak predsjednika COSAC-a - Gordan Jandroković
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Sastanak predsjednika COSAC-a - Gordan Jandroković
20.01.2020.
u 12:39
Dodao je kako se još nitko od mogućih kandidata nije jasno odredio da želi biti predsjednik HDZ-a. "Onaj tko će to htjeti morat će prikupiti dovoljan broj potpisa, i morat će izaći sa svojim program", rekao je
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak kako vjeruje da u HDZ-u nema puno kritičara aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a na unutarstranačkim izborima vidjet će se koliko ih je.

"Ne smatra to velik broj članstva, određeni članovi to govore jer misle da će time dobiti naklonost jednog broja članova i članica. Na izborima ćemo vidjeti koliko je to", rekao je Jandroković novinarima ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice nakon sastanka predsjednika parlamentarnih odbora za europske poslove država članica EU-a.

Poručio je kako on podržava Plenkovića i uvjeren je da će mu na izborima podrška biti velika, ali nije na njemu da o tome puno govori.

"Ja sam glavni tajnik, moja je zadaća osigurati da izborni proces bude transparentan i demokratski te da nema nikakvih prigovora. Učinit ću sve da tako i bude", kaže Jandroković.

Podsjetio je kako će se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, osim predsjednika stranke, birati i njegov zamjenik te četiri potpredsjednika stranke. 

"Treba pripremiti procedure, urediti popis članstva, cijeli proces mora biti demokratski. Želimo pokazati da smo snažni i demokratski, jer samo tako možemo biti atraktivni građanima i na parlamentarnim izborima", naglasio je Jandroković.

Dodao je kako se još nitko od mogućih kandidata nije jasno odredio da želi biti predsjednik HDZ-a. "Onaj tko će to htjeti morat će prikupiti dovoljan broj potpisa, i morat će izaći sa svojim program", rekao je.

 

VIDEO Sessa uručio Milanoviću konačne rezultate izbora

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Dipsy
Dipsy
13:10 20.01.2020.

Ne vidim tko bi drugi mogao zamijeniti Plenkovića, čovjek dominira europskom političkom scenom , ne vracajmo se na kojekakve krkane, ne treba nam toga

VA
Vagabundo
13:11 20.01.2020.

Izbori 2016. godine pokazali su kakav HDZ je dobar HDZ. Mislim da to ne treba mijenjati jer bi to za HDZ značilo novi pad. Vide se rezultati ove Vlade, kako unutar države, a tako i na međunarodnoj sceni gdje itekako o cijene našeg premijera i rad njegove Vlade.

LU
Lui
13:11 20.01.2020.

Idemo po pobjedu na parlamentarne izbore! Bero neka samo nastavi živjeti u snovima..