brza intervencija

Jako nevrijeme na moru: U Istri spasili osmero ljudi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Jako nevrijeme na moru: U Istri spasili osmero ljudi
09.07.2017.
u 10:58
U svim nesrećama nije došlo do zagađenja mora već samo do oštećenja plovila
Pogledaj originalni članak

Dvije jedrilice i jedno motorno plovilo s ukupno osam osoba, zatražilo je pomoć u porečkom i rovinjskom akvatoriju nakon jakog neverina koji je u noći sa subote na nedjelju zahvatio dio zapadne Istre, a brzom intervencijom vatrogasaca svi su spašeni, potvrdila je u nedjelju županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje. 

Zbog jakog neverina tijekom noći su zaprimljene tri dojave o kalvarijama i problemima s plovilima.

Najprije je u 2,25 sati dojavljeno da se uz plutajuću barijeru kod Porečke luke nalazi motorno plovilo i na njemu više osoba kojima je potrebna pomoć.

Pola sata kasnije dojavljeno je nasukavanje jedrilice u akvatoriju Valdibora u Rovinju. S jedrilice su spašene četiri osobe, a na intervenciji su bili i pripadnici rovinjske javne vatrogasne postrojbe s tri vozila i jednim gliserom.

 U 3,30 sati zaprimljena je i treća dojava o pomoći osobi na jedrilici kod hotela Parentium.  Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika porečke vatrogasne postrojbe koji su jedrilicu fiksirali uz obalu, jedriličar je spašen.

 U svim tim nesrećama nije došlo do zagađenja mora već samo do oštećenja plovila.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.