crna blagajna

Jadranka Kosor: Nisam primala nikakav novac!

Foto: Patrik Macek/Pixsell
Jadranka Kosor: Nisam primala nikakav novac!
24.04.2012.
u 15:40
Moj je prvi interes da, ako je bilo u HDZ-u onih koji su primali novac, za to odgovaraju, komentirala je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor
Pogledaj originalni članak

Darko Milinović, kandidat za šefa HDZ-a na idućim stranačkim izborima, ponovno je demantirao da je "dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10.000 kuna".

– Istina je, kao što sam već bio informirao hrvatsku javnost, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci. U nekim od iskaza i Branka Pavošević potvrđuje da nije isplaćivala donaciju u mjesečnim iznosima – piše u Milinovićevu priopćenju.
Priopćenjima i demantijima unatoč, Milinović će dobiti priliku da svoja saznanja o tome na koji su način i u koju svrhu isplaćivana sredstva iznese i kao svjedok u ovom predmetu.

Podsjetimo, bivša računovotkinja HDZ-a tijekom istrage oko afere Fimi medija USKOK-u je kazala da je po nalogu tadašnjeg premijera i šefa HDZ-a Milinoviću isplaćivala 10.000 kuna "džeparca". Njezin je iskaz danas pročitan na suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu. Kazala je da je Milinović novac uzimao ponekad i za više mjeseci istodobno, a ponekad bi je nazvao i rekao: "Branka, imaš li ono za mene?".

Novac za tadašnjeg ministra zdravstva te Biancu Matković i brojne druge dužnosnike i stranačke pobočnike Pavošević je izvlačila iz crnih stranačkih blagajni koje je punio Mladen Barišić, rizničar stranke, i to novcem koji je preko Fimi medije izvučen iz tvrtki u državnom vlasništvu. Iako je znala da to nije u redu, poslušala je predsjednika stranke jer je bila u strahu za svoj posao.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 110

JB
jagodica bobica
06:27 25.04.2012.

ova pod hitno mora kod nekog psihijatra

Avatar wratnik
wratnik
16:34 24.04.2012.

On je uzimao novac , to vjeruje puno nas, samo sto on nije nigdje popisao daje dobija i jednu kunu.

IT
i_tata_bi_sine
18:33 24.04.2012.

Ne,ja sam primao.