Sve više zaraženih

Izvanredna situacija u varaždinskoj bolnici: Morali seliti pacijente na respiratore

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti Opće bolnice
21.11.2020.
u 21:42
U Varaždinskoj županiji trenutno je hospitalizirano 185 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a njih 15 je na respiratoru
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice trebao je gostovati večeras u Dnevniku Nove TV, no gostovanje je odgodio zbog izvanredne situacije u bolnici.

Naime, bolnica je tijekom dana odlučila otvoriti još jedno krilo za intenzivnu njegu najtežih bolesnika na respiratoru pa su ih morali preseliti, a u seljenje pacijenata uključio se cijeli Stožer civilne zaštite varaždinske županije.

– Tijekom dana došlo je do problema s kisikom na tom odjelu i sve se dodatno zakompliciralo. Šest osoba koje su na respiratoru potrebno je preseliti na nove uređaje koji su stigli u bolnicu no sve je zakomplicirao ovaj novi moment pa cijeli Stožer sudjeluje u hitnom rješavanju ovog problema. Sve se dogodilo u najgori mogući trenutak jer je u Varaždinskoj županiji trenutno hospitalizirano 185 pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom, a njih 15 je na respiratoru. Znamo da je varaždinska bolnica prijašnjih dana i tjedana vapila za novim respiratorima koje su u međuvremenu dobili, trenutno ih imaju dovoljno, no čini se kako postoje i drugi problemi – izvijestio je reporter Nove TV.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SN
snicl
22:14 21.11.2020.

U poslednja 24 sata prošlo je 24 sata.

DU
Deleted user
22:35 21.11.2020.

Je li Cacic na respiratoru?Ima par dana da navija za lockdown i policijski i tko zna sto jos.....

PV
prcko.vita
14:05 22.11.2020.

Prijateljica mi radi u Austriji, pitam ju kako se oni nose s virusom i lockdown situacijom. Kaže ona, mi vjerujemo Kurzu. E, i mi isto. Tuga i žalost u Hrvatskoj, starija populacija ostavljena na milost i nemilost virusu.