bivši šef obavještajaca MI6

Izlazak iz EU-a učinio bi Veliku Britaniju sigurnijom

Foto: Reuters/PIXSELL
Izlazak iz EU-a učinio bi Veliku Britaniju sigurnijom
24.03.2016.
u 13:08
Dearlove, ravnatelj tajne obavještajne službe od 1999. do 2004., rekao je da bi napuštanje EU-a moglo malo naštetiti britanskoj nacionalnoj sigurnosti te da bi moglo biti korisno u sigurnosnom smislu
Pogledaj originalni članak

Velika Britanija mogla bi biti sigurnija zemlja ako glasa za izlazak iz EU-a jer će imati veću kontrolu nad imigracijom, rekao je bivši šef britanske obavještajne službe MI6 Richard Dearlove. 

Njegovi komentari, objavljeni samo dva dana nakon napada u Bruxellesu, suprotni su stavu premijera Davida Camerona koji je tvrdio da će u sve nestabilnijem svijetu Velika Britanija biti slabija i nesigurnija ako izađe iz EU-a.

Dearlove, ravnatelj tajne obavještajne službe od 1999. do 2004., rekao je da bi napuštanje EU-a moglo malo naštetiti britanskoj nacionalnoj sigurnosti te da bi moglo biti korisno u sigurnosnom smislu.

"Bili vi entuzijastični Europljanin ili ne, istina o Brexitu iz perspektive nacionalne sigurnosti jest da bi cijena za Veliku Britaniju bila niska", napisao je Dearlove u časopisu Prospect."Brexit bi donio dvije potencijalno važne sigurnosne koristi: mogućnost odbacivanja europske konvencije o ljudskim pravima... i još važnije, veću kontrola nad imigracijom iz EU-a".

Napadi u Bruxellesu potaknuli su debatu u Velikoj Britaniji o tome treba li ostati u EU-a, s argumentima za izlazak uz tvrdnje da politika otvorenih granica  dopušta da se događaju ubojstva.  Dearlove je rekao da će SAD biti protiv izlaska Britanije iz EU-a, ali da će se s vremenom odnosi s Washingtonom popraviti.

>> Upitna stabilnost nekad najnesigurnijeg dijela Europe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar superhik74
superhik74
13:23 24.03.2016.

Da, bili bi jako "sigurni" jer nisu oni s Amerikancima napravili agresiju na Irak 2003 te okupirali tu drzavu punih 8 godina, da bi se imali cega bojati. Osim toga posto nisu sudjelovali u agresiji na LIbiju 2011 godine, te agresiji na Siriju koja jos traje, a da ne govorimo o "savjetnicima" olicenju demokracije Saudijskoj Arabiji u agresiji na Jemen, nema nikakve zime za Britance. Ha, ha, ha...koja su ovo naklapanja.

AA
aabbcc
16:29 24.03.2016.

EU mora vratiti konkurenciju kvaliteta zivota , dobra za narod, jer te okolnosti su nekada i razvile kvalitet zivota u Evropi. Naprijed Englezi niste sami !

XA
xaron
19:55 24.03.2016.

Tip je u pravu. EU sud brine o ljuskim pravima terorista a ne o pravima na zivot stanovnika EU.