Art-vjenčanje

Izišli iz šablone, snimili svatove u Chaplinovu stilu i oduševili struku

Izišli iz šablone, snimili svatove u Chaplinovu stilu i oduševili struku
15.07.2010.
u 16:21
Priznanje je stiglo nakon objave na stranici Vimeo.com, na kojoj svoje radove objavljuju samo profesionalci pa je biti među najboljima stvar prestiža.
Pogledaj originalni članak

– Ostao sam paf! ”Uploadali” smo taj klip prije svega da ga mladenci vide, a onda mi je nakon nekoliko dana stigao e-mail u kojem je stajalo “Congratulations!” – još iznenađen, govori Krunoslav Petrić, voditelj Pixsella u Osijeku i suradnik Večernjeg lista, čiji je videoklip vjenčanja Sunčice i Miroslava, objavljen na web-stranici vimeo.com, uvršten među 19 najboljih art-vjenčanja na svijetu! Video poznatog osječkog fotografa, a sada i priznatog majstora kamere, nastao je u suradnji s kolegom mu Marinom Franovom, koji je “skrivio” sjajne fotografije.

Stvar prestiža

– Vimeo je stranica tipa videoservisa youtube, no na njoj isključivo profesionalci ostavljaju svoje radove i tutorijale, pa je biti među 19 najboljih stvar prestiža. Svi su profesionalci iz Hrvatske gore, a Petrić je prvi ušao među najbolje – objašnjava Marin priznanje koje su im dali kolege profesionalci, a prema kojima je video na popisu 19 najboljih čak na trećem mjestu. Jučer je pak bio na šestom.

“Magistri kreativnosti”

Svatovski dvojac, koji je zbog priznanja u gradu već dobio nadimak “magistri kreativnosti”, zajedno djeluje samo godinu dana. No prije toga zajedno su radili u medijima, a već su godinama dobri prijatelji.

– Ne želimo reći da smo najbolji svatovski snimatelji. Jednostavno smo izišli iz nekih šablona koje se zanatski provode u snimanju i fotografiranju. Nama je to zabava i umjetnost, a ne zanat – dodaje Kruno, koji je taj klip snimio u osječkoj baroknoj jezgri Tvrđi, u crno-bijeloj tehnici i u Chaplinovu stilu.

– Treba imati hrabrosti staviti Chaplina, ali materijal je bio izvrstan, lokacija sjajna, a mladenci oduševljeni. Inače, u Osijeku dosad nitko nije ponudio takav spoj videa i fotografije, ali pomislili smo, pa to su šokci, kolo, rakija, vidjet ćemo kako će reagirati. I ljudi su nas počeli tražiti – otkriva Marin.

Unatoč drukčijem ”pogledu” na vjenčanje, zadržali su, kažu, klasični oblik svatovskog snimanja jer ”crkva je crkva, matičar je matičar”. No svi su njihovi radovi različiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

ZE
zeljka07
11:30 17.07.2010.

Možda ja nisam normalna, ali zar ne bi nama svima trebalo biti drago da netko iz Hrvatske upadne među 19 u svijetu?! Zar uvijek moramo biti jalni, ljubomorni, omalovažavati svaki uspjeh? Fuj! I da nišposla, u pravu si, g. Petrić je suradnik Večernjeg lista, ali da si se potrudila pročitati tekst, vidjela bi to odmah na početku..

IM
Impregniran
13:10 16.07.2010.

Treba biti iskren i reci da se ovdje ne radi ni o kakvom natjecaju, a jos manje o nekakvom iyboru najboljih video uradaka na Vimeo.com servisu, vec o osobnom albumu, odnosno o necemu sto moye napraviti svaki korisnik Vimea. Korisnik: http://vimeo.com/user555026/albums je napravio album: http://vimeo.com/album/240444 Radi se o njegovom osobnom izboru. Nema zirija, nema glasovanja, nema profesionalaca ili amatera koji biraju najbolji vjencani video. Ne znam je li ovaj dvojac svjesno obmanuo novinare (koji si nisu dali truda i istrazili o cemu se radi), ili ni te dvije glave nisu uspjele razumjeti nitification da im je video uvrsten u neciji osobni izbor.

KO
kokolo
18:57 15.07.2010.

A kako bi bilo da date link da vidimo taj filmić?