zapošljavanje

Izglasano "stažiranj​e mladih", MPO ide u drugo čitanje

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Izglasano "stažiranj​e mladih", MPO ide u drugo čitanje
11.05.2012.
u 15:40
Za poslodavce koji bi htjeli zlorabiti zakonska rješenja na štetu mladih predviđene su kaznene odredbe, odnosno novčane kazne od 50 do 100 tisuća kuna
Pogledaj originalni članak

Vladin prijedlog Zakona o poticanju zapošljavanja kojim se, između ostalog, osigurava stručno osposobljavanje mladih bez radnog iskustva bez zasnivanja radnog odnosa na rok od jedne, odnosno dvije godine i uz mjesečnu naknadu od 1600 kuna, izglasao je danas većinom glasova Hrvatski sabor. S ovom se mjerom želi povećati zapošljivost mladih bez iskustva, koji će uz rad po nadzorom mentora imati plaćen radni staž i doprinose.

Mladi obuhvaćeni tom mjerom vodit će se u posebnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i bit će obaviješteni ako im se otvori radno mjesto za neko stalno zaposlenje. Za poslodavce koji bi htjeli zlorabiti zakonska rješenja na štetu mladih predviđene su kaznene odredbe, odnosno novčane kazne od 50 do 100 tisuća kuna.

U drugo je čitanje upućen Vladin prijedlog Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

NI
niksonvkci69
17:37 11.05.2012.

Evo sto ce biti sa ovim glupim zakonom;moj poslodavac ce meni dati otkaz ,primit ce nezaposlenog kome nemora davati placu i bit ce jedan novozaposleni i ja novonezaposleni .Kakvi to kreteni sjede u vladi

OB
-obrisani-
18:29 11.05.2012.

niksonvkci69 . da išta valjaš....nebi dobio otkaz....već bi te poslodavac poštivao i imao bi pristojnu plaću...

LI
linalena
20:21 11.05.2012.

Mladi ljudi koji su završili napr: elektrotehničku, gimnaziju ili šta ja znam , bilo koji zanat, dolaze UČITI , a ne raditi. Oni ne znaju raditi , pa tako i ne može biti nekog iskorištavanja. Dobro je da poslodavci pristaju dati mentore, jer kad dođe netko ravno iz školskih klupa i šef ti kaže \" nauči ga poslu\" , kolege moraju preuzeti moj dio posla, ja zablokiram telefon i počinjem od početka.