pripremite kišobrane

Izdržite do kraja ovog tjedna, a onda nas čeka pravo osvježenje

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Izdržite do kraja ovog tjedna, a onda nas čeka pravo osvježenje
21.08.2018.
u 12:10
Na sjevernom Jadranu kiša je moguća već u četvrtak, no u petak će biti zamjetno veća
Pogledaj originalni članak

U cijeloj Hrvatskoj vrijeme je danas sunčano i vruće. U nekim dijelovima moguć je dolazak toplinskog vala (na Jadranu bi vrućina idućih dana mnogima mogla biti teže podnošljiva nego na kopnu jer će noći i dalje biti tople) pa pripazite na zdravlje.

Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 30 i 35 °C, prenosi DHMZ.

U unutrašnjem dijelu Hrvatske uz lokalni razvoj oblaka moguć je i poneki kratkotrajni pljusak, uglavnom u gorju i na krajnjem jugu. Vjetar je na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni. Uz obalu slaba i mjestimice umjerena bura u postupnom okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Do kraja tjedna vrijeme će biti većinom isto – vruće i stabilno, no onda dolazi promjena i pravo osvježenje. Tijekom vikenda očekuje nas kiša popraćena grmljavinom te vrlo niske temperature (do 25°C).

Na sjevernom Jadranu kiša je moguća već u četvrtak, no u petak će biti zamjetno veća, dok će vjetar biti slab i umjeren, većinom sjeverozapadni i jugozapadni tako da će bar malo ublažiti vrućinu, izvještava HRT.

>> Pogledajte video kako građani dijela Novog Zagreba reagiraju što ostaju bez tramvaja

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar samočitam
samočitam
16:45 21.08.2018.

Vrlo niska temperatura do 25°C ... dobro da ne piše ekstremna hladnoća.