PROMJENA VREMENA

Meteoalarm: Mogući su olujni udari vjetra i tuča

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Meteoalarm
Meteoalarm: Mogući su olujni udari vjetra i tuča
02.05.2018.
u 11:51
Za regije Osijek, Gospić, Velebit te Južna i Srednja Dalmacija izdano je žuto upozorenje.
Pogledaj originalni članak

Danas će biti djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku. Ujutro je na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima mjestimice moguće malo kiše, a od sredine dana u unutrašnjosti lokalni pljuskovi s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Najviše sunčanog vremena bit će na jugu Hrvatske. Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu umjereno jugo, na sjevernom dijelu i bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 22 do 27 Celzijusovih stupnjeva, na istoku i malo viša.

Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za regiju Zagreb. Prema opisu u prilogu, od 14 sati lokalno se mogu očekivati izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a moguća je i tuča. Vjerojatnost grmljavine je 60-80 posto.

– Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – stoji u opisu Meteoalarma.

Za regije Osijek, Gospić, Velebit te južnu i srednju Dalmaciju izdano je žuto upozorenje. U kontinentalnom djelu odnosi se na pljuskove s grmljavinom, dok se za dalmatinski dio odnosi na jak vjetar.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
21:14 02.05.2018.

Kako god... Ja san uvik spreman.

IH
iron.hide.54966
07:08 03.05.2018.

Treba aute pod hitno sklonit ispod mostova.

Avatar Likrossi
Likrossi
00:43 03.05.2018.

Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com