Kreće akcija Zlata vrijedan

Izbor za Agrooskar: Nominiran 21 OPG i tri mlade nade

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Zlata vrijedan
Foto: VL
Zlata vrijedan
Foto: VL
Zlata vrijedan
23.06.2016.
u 09:55
Priče o vrijednim ljudima sa sela od 11. srpnja
Pogledaj originalni članak

Ušećerene slastice s Korčule, kruške iz Zagorja, brački i krčki ovčji sir, meso z tiblice, vino iz ozaljskog i moslavačkog kraja, pšenica iz Slavonije, zagrebačka lavanda, ličke buše i krumpiri, istarsko maslinovo ulje, povrće iz Podravine, maline iz Dalmacije, med, kamilica... – to su proizvodi marljivih seljaka, finalista ovogodišnjeg izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan.

Stručni žiri projekta, koji su 2014. godine radi promoviranja poljoprivredne proizvodnje i života na selu osmislili i pokrenuli Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede, izabrao je po jedan OPG iz svake županije te iz Grada Zagreba koji su ušli u završnicu izbora. Priče o vrijednim ljudima sa sela objavljivat ćemo u Večernjem listu, na portalu vecernji.hr i na portalu agrobiz.hr od 11. srpnja do 12. kolovoza, od ponedjeljka do petka.

U emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske televizije – koja je uz Zajednicu županija partner projekta Zlata vrijedan – bit će u istom razdoblju emitirani prilozi o nominiranima. Pobjednici će biti proglašeni 2. rujna na ergeli u Đakovu, a 4. rujna na Prvom programu HRT-a bit će prikazana snimka dodjele nagrada. Prvoplasiranom će pripasti 30.000 kuna, druga nagrada je 20.000 kuna, a treća 10.000 kuna, koliko će dobiti i najbolja mlada nada (do 40 godina, koji nije nositelj OPG-a dulje od pet godina).

Žiri, kojim predsjeda zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, odabrao je za završnicu tri kandidata iz ove kategorije. To su: Diana Pripić, apsolventica na Pravnom fakultetu iz Karlovačke županije koja u Brežanima proizvodi jagode, lubenice, grah, ječam, zob, potom Jelena Grčević iz Pisarovine u Zagrebačkoj županiji koja uzgaja koze i ima mini siranu te Josip Pintar iz Gornjeg Kosinja u Ličko-senjskoj županiji koji ekološki proizvodi batate i lički krumpir, na 35 ha zemlje. Svoj glas za najbolji OPG čitatelji Večernjeg lista davat će putem portala vecernji.hr.

Foto: Večernji list

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
11:41 23.06.2016.

Sa područja Hrvatske se u Austro-Ugarskoj izvozilo diljem monarhije između 180 i 200.000 tisuća komada goveda. Danas hrvatska poljoprivreda ne plasira u svijet ni četvrtinu toga broja. Sve ovo što se nominira u ovoj akciji su mali OPG koji nisu i ne mogu biti okosnica hrvatske poljoprivrede. Ne kažem da njihov rad nije vrijedan, ali nije to ono pravo.