libija

Iz zatvora u Tripoliju pobjeglo 120 kriminalaca, potraga u tijeku

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Iz zatvora u Tripoliju pobjeglo 120 kriminalaca, potraga u tijeku
16.10.2012.
u 07:28
Al-Džadaida je zatvor za kriminalce nižeg ranga u kojemu je u kolovozu izbila pobuna u kojoj su dva zatvorenika ozlijeđena
Pogledaj originalni članak

Oko 120 zatvorenika pobjeglo je iz zatvora Al-Džadaida u Tripoliju, izvijestio je šef libijske Nacionalne garde Kaled al-Šarif, prenosi Telegraph. Al-Džadaida je zatvor za  kriminalce nižeg ranga, pod kontrolom je ministarstva pravosuđa, a u kolovozu je došlo do pobune u kojoj su dva zatvorenika ozlijeđena.

– Pokušavamo ih uhvatiti, a neki su već uhićeni – rekao je Al-Šarif.

Libijske su vlasti uspjele preuzeti kontrolu nad nekoliko zatvora, uključujući i Al-Džadaidu, koji su prethodno bili u rukama boraca protiv režima pokojnog Moamera Gadafija. Ovaj bijeg kriminalaca iz zatvora događa se u tjednu uoči prve godišnjice Gadafijeve smrti u Sirtu.

>> Kao u filmu: Zatvorenici u Meksiku iskopali tunel i pobjegli iz zatvora

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

M3
Miške 3
09:17 16.10.2012.

Vraga su pobjegli, pustili ih. Lupaju loncima.

LD
lopov drpiga
10:07 16.10.2012.

nakon godinu dana, država još ne kontrolira zatvore, nego su oni u rukama privatnih milicija... o pravima zatvorenika ne treba ni govoriti...