Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao u filmu:

Kao u filmu: Zatvorenici u Meksiku iskopali tunel i pobjegli iz zatvora

meksička policija,meksički zatvor piedras negras
Reuters/PIXSELL
18.09.2012.
u 11:07

Policija zbog bijega ispituje ravnatelja i još dva zaposlenika zatvora. Zatvorenici su pobjegli kod tunel koji su gradili tri mjeseca

Meksičke su vlasti blokirale ceste prema SAD-u kako bi uhvatile 132 muškarca koji su jučer pobjegli iz zatvora u Piedras Negrasu, gradu u sjevernoj državi Coahuila, blizu granice s Texasom, prenosi CNN.

Zatvorenici su iz slabo osiguranog zatvora pobjegli koristeći šest metra dug tunel kroz koji su prošli jedan po jedan. Potom su prerezali žičanu ogradu i prešli preko praznog parkirališta.

Za bjeguncima tragaju i lokalne i federalne vlasti, uključujući i elitne specijalne postrojbe, a za informacije je ponuđena nagrada od najviše 15 tisuća dolara. Policija zbog bijega ispituje ravnatelja i još dva zaposlenika zatvora, otkrio je državni odvjetnik Homero Ramos Gloria dodavši kako je tunel kroz koji su zatvorenici pobjegli bio građen oko tri mjeseca.

>> U sukobima zatvorenika u Meksiku najmanje 44 poginula

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
17:23 18.09.2012.

Ocito su imali previse vremena. Ni meksicki zatvori izgleda nisu sto su nekada bili: redovno batinanje u odmorima izmedu rada u kamenolomu. Stari zatvori su bili uspjesniji u preodgajanju i preventivi a sada kada je ostrica zatupljena ima vise zatvorenika koji izlaze kada im se hoce a ne kada ih sud pusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije