Preko noći

Iz tvornice ukradeno nekoliko tona bakrenih i aluminijskih kablova

Foto: Franjo Lepan/24sata
Iz tvornice ukradeno nekoliko tona bakrenih i aluminijskih kablova
09.07.2010.
u 13:21
Učestale su krađe aluminija, bakra, oluka, željezničkih tračnica, poklopaca za cestovne šahtove, koji se potom preprodaju trgovcima otpadnim metalom.
Pogledaj originalni članak

LOZOVAC - Iz dvorišnog kruga Ivanala, tvornice u Lozovcu kod Šibenika, prošle su noći policiji nepoznati lopovi odnijeli nekoliko tisuća kilograma bakrenog i aluminijskog kabela, kako ističu u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Iz tvornice, koja je nekad bila dijelom Tvornice lakih metala iz Šibenika, a onda je ustupljena vlasnicima otprije Drugoga svjetskog rata, nestalo je kabela čija se vrijednost procjenjuje na oko 20 tisuća kuna. Budući da je riječ o tonama bakra i aluminija, izvjesno je da je ova krađa bila pomno organizirana  i da je u njoj sudjelovalo više kradljivaca.

Krađe bakrenih i aluminijskih kablova i predmeta, oluka, željezničkih tračnica, cestovnih zaklopaca (šahtova)  i drugoga metala su česte, a lopovi plijen kasnije preprodaju trgovcima otpadnim metalom i tzv. sekundarnim sirovinama.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar m_m
m_m
13:59 09.07.2010.

Uh, trtebalo je to nosit! Al nije to ništa u usporedbi s onima što su maznuli stotine tona žita.