organizacija Amerikanca i Britanaca

Iz Afganistana evakuirana još dvojica Hrvata, traži se najsigurniji način za dvoje preostalih

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
People try to get into Hamid Karzai International Airport in Kabul
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Talibani u Kabulu
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Tisuće se ljudi pokušavaju domoći kakvog zrakoplova u zračnoj luci u Kabulu
17.08.2021.
u 11:58
U posljednja tri dana iz Afganistana je u sigurnije zemlje, pa dalje prema Hrvatskoj, otišlo 24 ljudi
Pogledaj originalni članak

Iz Afganistana su evakuirana još dva hrvatska državljana, a za još dvoje preostalih traži se najbrži i najsigurniji način da i oni napuste to područje. Kako nam kažu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, dvojica evakuiranih Hrvata otišla su iz te zemlje u organizaciji Amerikanca i Britanaca.

U posljednja tri dana iz Afganistana je u sigurnije zemlje pa dalje prema Hrvatskoj otišlo 24 osoba, redom zaposlenika privatnih zaštitarskih firmi. Evakuaciju dijelom provode njihovi poslodavci, uz pomoć hrvatskih međunarodnih partnera, te uz financijsku i konzularnu podršku Hrvatske, odnosno Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koji će pomoći u plaćanju avionskih karata do Hrvatske.

VIDEO Kabul je pao u ruke talibana: Postigli smo sve što smo htjeli, rat je završen

Jedna osoba otišla je jednim od posljednjih komercijalnih letova iz Kabula, dok je još jedna osoba evakuirana u organizaciji ukrajinskih vlasti. Sedmorica su stigla u Katar, gdje im je hrvatsko veleposlanstvo ponudilo smještaj do povratka, a njih 13 vraća se preko Dubaija. Sve se koordinira s hrvatskim veleposlanstvom u Ankari koje pokriva Afganistan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
13:01 17.08.2021.

"...te uz financijsku i konzularnu podršku Hrvatske.........koji će pomoći u plaćanju avionskih karata do Hrvatske...."___Otišli zarađivat dolare, a vraćaju se na račun hrvatskih poreznih obveznika....

Avatar babinjak1984
babinjak1984
13:19 17.08.2021.

Kada bi kod nas bili takvi zakoni pola Hrvata bi hodalo bez ruku.