Kolumna

Ivicu Račana ne bi imao tko slaviti da u Dnevniku 3 nije nastupila njegova žena

Foto: HRT Screenshot
Ivicu Račana ne bi imao tko slaviti da u Dnevniku 3 nije nastupila njegova žena
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
30.04.2014.
u 17:27
SDP se izvukao polaganjem cvijeća, a u povodu sedme obljetnice smrti svojeg muža gđa Dijana Pleština zapremila je trećinu HRT-ove emisije, što je od jedne žene jako lijepo, a od jedne televizije neukusno.
Pogledaj originalni članak

U sinoćnjem Dnevniku 3 HRT nam je priredio jednu od svojih većih civilizacijskih sramota. U povodu točno sedam godina od smrti Ivice Račana, gđa Dijana Pleština hvalila je na javnoj televiziji veliko državničko djelo svojeg muža, a vidjeli smo i kako je njegov nasljednik na njegov grob položio velik buket.

Bilo je očito da su se na HRT-u jučer sjetili da je prošlo točno sedam godina. Odlučili su taj  broj shvatiti kao okrugao, pretvoriti ga u velik jubilej i proslaviti ga i u svjetskim razmjerima rijetko viđenom manifestacijom nepotizma. U emisiji koja traje 21 minutu, žena pokojnog Račana osam minuta hvalila je muža, što je od jedne žene jako lijepo, a od jedne televizije neukusno.

Bilo je očito da se gospođa Pleština, koja govori francuski i engleski, a služi se ruskim bolje nego Milanović engleskim, s puno žara prihvatila krivog posla. Ona jest politologinja i kanadska sveučilišna profesorica, no sinoć, ovdje kod nas, na televiziji, malo se raskomotila i zaboravila da je za javnu raspravu o mužu zauvijek diskreditira privatna činjenica da mu je žena. Hvaleći svojeg muža koji nas je, po njenim totalno nevjerodostojnim riječima, uveo u svijet, ona se uključila u sramnu i promašenu manifestaciju balkanske rođačke politike u kojoj se valjaju naše političke stranke i sve naše javne ustanove.

Ono što je u svemu nejasno jest urednički promašaj golemih razmjera. SDP se izvukao polaganjem cvijeća na grob i gurnuo gđu Pleštinu u Dnevnik 3. Nema načina da se urednici te emisije i njihovi nadurednici ikako opravdaju.

>>Humor 'Svlačionice' raspao se kao i bivša Jugoslavija

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

DU
Deleted user
17:33 30.04.2014.

I drugarica je ustolicena kao strucnjakinja na mjesto predstojnika ureda ua razminiravanja a ne zna razlikovati pastetu od prom-ovke

Avatar navijač
navijač
17:40 30.04.2014.

Bitno je da svi oni žive na grbači ovog naroda , dok je naivnih i lakovjernih, bit će i Račana , njihovih žena i ovakvih televizija i emisija.

Avatar MK
MK
17:53 30.04.2014.

...mu je odpjevala u Dnevniku jedan zadnji "Hej Slaveni" - ili se pravila Croato-Ljubiva?!