Predsjednički izbori

Sinčić dostavio 15.200 potpisa, u prvom krugu najvjerojatnije četiri kandidata

Foto: Pixsell
kolaz kandidati Josipović, Kitarović, Sinčić, Kujundžić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
ivan sinčić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Ivan Bavčević kandidat za predsjednika
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
ivan sinčić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
ivan sinčić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
ivan sinčić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Ivan Bavčević kandidat za predsjednika
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Ivan Bavčević kandidat za predsjednika
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Ivan Bavčević kandidat za predsjednika
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Ivan Bavčević kandidat za predsjednika
07.12.2014.
u 08:41
Izgledno je da će se u prvom krugu natjecati četiri kandidata: Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić.
Pogledaj originalni članak

Sedmero kandidata predalo je kandidaturu za izbore za Predsjednika Republike Hrvatske. Potpise potpore u subotu navečer Državnom je izbornom povjerenstvu predao i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. Dostavio je 15.200 potpisaKasno navečer svoju kandidaturu su DIP-u predali i nezavisni Slobodan Midžić, Ratko Dobrović te Ivan Bavčević no oni ih nisu potkrijepili potrebnim potpisima, što su i sami uglavnom priznali, piše HRT.

Izgledno je da će se u prvom krugu natjecati četiri kandidata: aktualni predsjednik Ivo Josipović, HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. DIP će najkasnije do ponoći 8. prosinca provjeriti pravovaljanost kandidatura i zatim objaviti točnu listu kandidata koji mogu krenuti u utrku za Pantovčak.

"U zadnjih 25 godina političke stranke nisu učinile apsolutno ništa za ovu zemlju. Dovedeni smo u stanje u kojemu bismo slijedećih 26 godina morali rasti stopom BDP-a samo da bismo dostigli 1990. O njima i njihovim politikama ne treba reći ni jednog slova. Borimo se i zalažemo za poništenje pretvorbe i privatizacije, za povratak svega otetog, za lustraciju svih ratnih profitera i propalih političara, trenutačnu obustavu deložacija, promjenu ovršnog zakona i povratak monetarnog suverentiteta RH', rekao je Sinčić za HRT.

Potpise za kandidaturu prvi je u petak predao Milan Kujundžić, a jučer i Ivo Josipović te Kolinda Grabar Kitarović.  

Ivan Rude odustao je jer nije skupio dovoljan broj potpisa.  Od kandidature je odustao Ivan Grubišić. Ima dovoljno potpisa, a od utrke za dužnost predsjednika države odustao je 'jer ima svoj ponos i dostojanstvo i ne želi sudjelovati u takvoj kampanji'. Još ranije  od kandidature je odustao Anto Đapić. 

>> Kolinda Grabar Kitarović predala DIP-u 328.683 potpisa

>> Milanović Josipoviću pomogao nositi kutije sa 203 tisuće potpisa

>> Kandidat Ivan Rude ipak nije uspio prikupiti 10.000 potpisa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 96

Avatar tajar
tajar
23:29 06.12.2014.

Ovo s don Grubišićem zvuči kao najbolji vic, čovjek ima dovoljan broj potpisa (no ne kaže koliko), ali mu, najednom, "ponos i dostojanstvo" ne daju da uđe u izbornu utakmicu.

DO
doktorica
22:05 06.12.2014.

je li to onaj koji se baca po podu i galami kada se treba deložirati one koji su uzurpirali tuđe stanove i godinama žive besplatno u tuđoj imovini?!

BA
balic
22:07 06.12.2014.

On bi rado bio predsjednik Hrvatske? hahahaha prestanite se ismijavat sa drzavom . .